Adviseur Industriële Veiligheid

Wij zoeken een adviseur op het gebied van Risicobeheersing (1,0 fte).

Je adviseert, initieert, controleert, overlegt, geeft voorlichting over industriële veiligheid en levert een bijdrage aan de visie en missie op het gebied van risicobeheersing. Jij bent iemand met affiniteit met chemie, procestechnologie en veiligheid, hebt oog voor verschillende belangen en je zet graag je tanden in complexe vraagstukken. Houd jij van een uitdaging? Lees dan verder.

Bedrijfsgegevens

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West-Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Functie

Als Adviseur Risicobeheersing Industriële Veiligheid, werk je niet alleen binnen het geografische gebied van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, maar ook in die van Veiligheidsregio’s Brabant-Noord en Brabant Zuid-Oost. Hiervoor adviseer je, initieer je, controleer je, overleg je en geef je voorlichting.
Je inspecteert samen met inspectiepartners bedrijven die vallen onder het Besluit risico’s en zware ongevallen, verzorgt aanwijstrajecten voor een bedrijfsbrandweer, adviseert het bevoegd gezag Wabo (provincie en gemeente) en je medecollega’s over risico’s en veiligheidsmaatregelen en investeert in het maken en behouden van goede contacten met onze interne en externe klanten.

Wij vragen

Je hebt een chemische en/of technische achtergrond en een goed gevoel voor organisatorische, politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je krijgt te maken met verschillende soorten organisaties (bedrijven, andere overheden en adviesbureaus) en kunt dus ook goed omgaan met verschillende organisatiestructuren en -culturen. In complexe vraagstukken overzie je de verschillende belangen, maar verlies je het veiligheidsbelang niet uit het oog.

Je bent resultaatgericht, integer, creatief, zelfstandig, gericht op samenwerking, sensitief en flexibel en vooral ook een prettige collega. Je hebt een goed analytisch en conceptueel vermogen en je bent in staat verantwoordelijkheid te dragen. Je hebt een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau of WO-niveau afgerond (bijvoorbeeld chemie/chemische technologie of milieukunde).
Je bent in het bezit van de opleiding SIV (Specialist Industriële Veiligheid) of bereid deze en aanvullende opleidingen te volgen. Daarnaast is affiniteit met de brandweer en ervaring in het vakgebied (Brzo en/of brandweer) een pré.

Wij bieden

Je werkomgeving is boeiend, uitdagend en dynamisch. Daarbinnen bieden wij jou uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is, afhankelijk van je ervaring en of opleiding, ingedeeld in schaal 11 met een aanloopschaal. De standplaats is Breda.

Contactgegevens

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Henny Sijbring, Afdelingshoofd Industriële Veiligheid (06 - 13 86 47 26). Solliciteren kan vóór 3 februari 2018 via de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Een psychologisch onderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 8 februari 2018.

Breda
Tramsingel 71
4814 AC Breda
088 225 02 00

Delen