Brandweervloggers Rick & Richard

  • Doornboslaan, breda
  • 13 september 2018

'Welkom en leuk dat je kijkt naar weer een nieuwe vlog. Mijn naam is Rick en ik ben Richard en wij zijn de brandweervloggers uit Brabant'. Zo starten de vlogs van Rick van den Belt (26) uit Raamsdonksveer en Richard Broeders (33) uit Hank op Youtube. De twee brandweermannen zijn de nieuwe brandweervloggers van Brandweer Midden- en West-Brabant.

Rick en Richard liepen al een tijdje rond met het idee om te gaan vloggen. Ook vanuit de afdeling communicatie was behoefte om met social media meer aandacht te geven aan het werk van de brandweer en de veiligheidsregio. Afgelopen zomer bundelde zij hun krachten en samen met Merijn van der Linden die het camerawerk voor zijn rekening neemt, gaan zij op verkenning in de regio om de wereld achter de brandweer te laten zien.

Achter de schermen bij de brandweer

Rick is parttime brandweerman bij de post Raamsdonksveer. Richard werkt in de 24-uursdienst van de post Breda en is daarnaast parttimer bij de post Hank. Beiden zijn enorm trots op hun werk en willen dat graag meer uitdragen. In de vlogs laten zij zien wat de brandweer nog meer doet buiten het blussen van branden. Kijkers krijgen dus een kijkje achter de schermen van de brandweerorganisatie.

De eerste vlog begint bij de basis van de brandweer: de brandweerkazerne. In vervolg daarop komen er vlogs over de brandweerauto en de PPMO keuring maar wordt ook het verschil tussen parttimers en beroeps in beeld gebracht. Ook is er aandacht voor specialisaties zoals bijvoorbeeld het ‘drone team’. De brandweer wordt in de meest brede zin van het woord in beeld gebracht. Op een serieuze manier maar ook met een vleugje humor.

Instagram

Naast de vlogs op YouTube doen de twee brandweermannen ook verslag van hun brandweeractiviteiten op Instagram. Beiden hebben een eigen Instragram account waar inmiddels al enkele honderden volgers de dagelijkse werkzaamheden van beide mannen volgen. Op Instagram kunnen de volgers ook met Rick & Richard in gesprek.

Je kunt de vlogs van Rick & Richard volgen op het YouTube kanaal van Brandweer Midden- en West-Brabant. Op Instagram kun je Rick vinden op het account @rick_brandweermwb. Richard vind je daar als @richard_brandweermwb.nl.

Brandweervloggers Rick & Richard

Delen