Uitslaande woningbrand in de binnenstad van Roosendaal

  • Roosendaal
  • 23 oktober 2017

Op woensdag 14 oktober omstreeks 6 uur werd de brandweer van Roosendaal gealarmeerd voor een woningbrand aan de Raadhuisstraat. De centralist die de melding heeft verwerkt, heeft aan de hand van het aantal meldingen en het feit dat het een uitslaande brand betrof in een oud pand in de binnenstad,  direct verder opgeschaald naar grote brand.

Bij het ter plaatse komen van de eerste TS kreeg de ploeg te horen dat er nog 2 personen in het pand aanwezig waren. De bevelvoerder heeft direct zijn complete ploeg op de redding van deze personen gezet. Eenmaal binnen kwam de ploeg al snel de eerste persoon tegen die een bluspoging wilde doen met een brandslanghaspel. Deze persoon is naar buiten gebracht bij de overige bewoners die het pand zelfstandig hadden verlaten.

De uitslaande brand via 2 grote ramen was heftig en de ploeg kwam de vuurhaard boven aan de trap tegen. Door het inzetten van de 1e hoge drukstraal waarmee deze heftige brand af te schermen was, kon de ploeg verder zoeken naar het slachtoffer. Deze werd aangetroffen boven op zolder en was niet meer aanspreekbaar. Persoon is direct naar buiten gebracht en overgedragen aan de ambulance. In totaal zijn er 7 personen uit het pand gekomen waaronder 2 kinderen. Alle personen zijn gecontroleerd door de GGD en 3 personen hiervan zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Deze personen hadden rook ingeademd en brandwonden. Deze brand ging kort gepaard met rookontwikkeling.

Door inzet van de hoogwerker en een binnen-aanval met hogedruk heeft men de brand aangepakt en kunnen afblussen. Er zijn 2 TS-en en een hoogwerker uit Roosendaal en 1 TS  uit Wouw ingezet voor deze brand.

De slaapkamer is volledig uitgebrand en door de inzet van de brandweer is de brand beperkt gebleven tot deze ruimte. De woningen boven het restaurant hebben allen wel aanzienlijke rookschade opgelopen. Ook het restaurant heeft water- en rookschade opgelopen.

Door de brandweer is een slachtoffer onder bijzondere omstandigheden gered en de brand snel bedwongen.

Delen