Nieuwe Algemeen Directeur Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

  • Breda
  • 23 maart 2017

Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) is bijzonder verheugd met de benoeming van Tijs van Lieshout (1963) in de functie van Algemeen Directeur Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Met ingang van 15 mei 2017 volgt hij Nico van Mourik op, die per 1 maart 2017 werkzaam is als directeur bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.

Algemeen Directeur VRMWB

De heer Van Lieshout is op dit moment werkzaam als Algemeen Directeur Veiligheidsregio Limburg-Noord, waar hij eindverantwoordelijk is voor GGD, brandweer en de sector crisisbeheersing van de regio, alles binnen één gemeenschappelijke regeling.

Van Lieshout heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in managementfuncties bij publieke en private organisaties binnen het veiligheidsdomein. Voorafgaand aan zijn laatste functie van  Algemeen Directeur Veiligheidsregio Limburg-Noord (VRLN) was hij eigenaar van Safety Valley Coöperatie, een bureau voor consultancy en interim management, werkte hij als managing director van Falck Nederland en Falck AVD. Daarvoor was hij Regionaal Commandant van Brandweer Gelderland-Zuid en vervulde hij diverse functies als Officier van de Koninklijke Landmacht. 

Tijs van Lieshout:“Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd, maar is natuurlijk nooit af. Nieuwe dreigingen en risico’s vragen om ontwikkeling van weerbare gemeenschappen, stevige partnerships met onder andere gemeenten en verbinding met de samenleving, om informatie gestuurde crisisbeheersing en brandweerzorg op maat."

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

De komende jaren heeft Veiligheidsregio MWB een volle agenda. De thema’s zelfredzaamheid/samenredzaamheid, nieuwe ramptypen (terrorisme, cybercrime, epidemieën) informatiemanagement, vrijwilligheid en risicogerichtheid worden verder doorontwikkeld. De verbinding met gemeenten en externe partners wordt verstevigd. De veiligheidsregio staat in rechtstreeks in contact met de samenleving en hun doelgroepen. Positieve beeldvorming, in termen van betrouwbaarheid, is van belang. Daarom investeert Veiligheidsregio MWB in de profilering van de organisatie als sterk merk, naast de bekende sterke merken als brandweer en GHOR.

Delen