Open dag kazerne Stramproy

Om iedereen de gelegenheid te geven om de nieuwe kazerne te bewonderen is er op zondag 19 mei van 13.00 -17.00 uur een open dag. Daarnaast is er van alles te zien en vooral te beleven rond de kazerne aan de Bergerothweg.

Na een tijd van plannen, bouwen en inrichten wordt vrijdag 17 mei de nieuwe kazerne officieel geopend door burgemeester Heijmans. Samen met de leden van brandweer Stramproy en genodigden wordt dit feit feestelijk gevierd.

De leden van brandweer Stramproy vinden dit een mooie gelegenheid om een open dag te organiseren op 19 mei. De nieuwe kazerne kan bezichtigd worden tussen 13.00 en 17.00 uur. Daarnaast is er van alles te zien en vooral te beleven rond de kazerne aan de Bergerothweg 34.

Bezoekers worden door het korps uitgedaagd om in de huid van een brandweerman/vrouw te kruipen. Er zijn spectaculaire demonstraties en bezoekers krijgen uitleg over brandbestrijding, hulpverlening, werken op hoogte, duiken etc. Naast de brandweer zijn er nog meer hulpdiensten aanwezig zoals de politie, EHBO vereniging Stramproy en Stramproy hartsave.

Ook aangrenzende Belgische korpsen zijn aanwezig met voertuigen. In een duikcontainer kunnen bezoekers duikers bekijken en zelfs communiceren met de duikers terwijl deze onder water zijn.

Brandweer Stramproy bestaat 175 jaar. Ons oude spuitje uit 1844 komt zelfs in actie tijdens een van de demo’s. Naast de brandweer zijn er nog meer hulpdiensten aanwezig zoals de politie, EHBO vereniging Stramproy en Stramproy hartsave. Voor de kinderen zijn er diverse spellen en is er veel te beleven voor jong en oud.

Tip: kom met de fiets

Tip: kom met de fiets.

Open dag kazerne Stramproy
Bergerothweg 34
6039 AM Stramproy

Delen