Veiligheidsregio Limburg-Noord een van de finalisten voor beste overheidsorganisatie 2020

  • Utrecht
  • 17 september 2020

Veiligheidsregio Limburg-Noord, waar Brandweer Limburg-Noord deel van uit maakt, is dit jaar één van de drie beste overheidsorganisaties van Nederland. Dit maakte de jury van de Overheidsawards bekend na afloop van de Dragons’ Den in Utrecht waar tien overheidsorganisaties hun verhaal pitchten.

De inzet en bevlogenheid van de medewerkers van de veiligheidsregio heeft ervoor gezorgd dat de regio een bijzondere positie heeft ingenomen in het land. De nauwe samenwerking op gezondheid en veiligheid, met GGD, Brandweer en crisisbeheersing onder één dak, werpt tijdens de coronacrisis zijn vruchten af. Dit is gezien door de jury van de Overheidsawards. En niet alleen tijdens de coronacrisis, ook tijdens de brand op de Meinweg met de evacuatie van de inwoners, bleek de combinatie goed te werken. En werd ook deze crisis in een crisis bestreden.

Bidbook en pitch
Na de nominatie diende de veiligheidsregio half augustus een bidbook in. De pitch gaf dit bidbook de persoonlijke inkleuring van de medewerkers. De Dragons’ Den was live te volgen via een livestream en kan ook nu nog worden bekeken.

In de finale
Veiligheidsregio Limburg-Noord feliciteert de andere twee finalisten: Gemeente Groningen en Sociale Verzekeringsbank. De jury van de Overheidsawards bezoekt de komende weken de drie organisaties om te zien en te horen of ze inderdaad de beste zijn. Op 5 november wordt één van de drie finalisten tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal, gekroond tot ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020’.

Over de Verkiezing
De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen.

Delen