Teamleider Tineke over impact Corona op het werk

  • Limburg
  • 05 augustus 2020
Wie is ingewijd in de cultuur van Brandweer Limburg-Noord (en waarschijnlijk heel veel brandweerorganisaties in Nederland) weet: veiligheid, kameraadschap en saamhorigheid zijn ijzersterke waarden. Maar hoe houd je die overeind in tijden van Corona? Voor Tineke Smedts, teamleider incidentbestrijding van cluster Venlo, werd ’t een belangrijke uitdaging de afgelopen maanden. Maar vraag je haar naar wat écht indruk maakte, dan zegt Tineke resoluut: “De Meinwegbrand, het afscheid van onze collega Nils van Ninhuijs en de spontane inzameling van mondkapjes.” We spraken Tineke over vier – voor haar - memorabele momenten uit de coronacrisis.
Brand Meinweg samen met Corona
“De mooiste week van het afgelopen halfjaar”, zo omschrijft Tineke de week waarin nagenoeg alle manschappen van Brandweer Limburg-Noord probeerden de grote brand in het Meinweggebied de baas te worden. 200 Ha. natuurgebied brandde af; 4.200 mensen werden geëvacueerd: de grootste evacuatie sinds de watersnoodramp. “Voor buitenstaanders is zo’n brand vreselijk en klinkt ’t misschien heel vreemd, maar voor ons is dit kaasje. Dit is waarom mensen bij de brandweer zitten; dit is waar we het hele jaar voor oefenen, om in actie te komen en te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidt.
Na die week op de Meinweg liep iedereen op zijn tandvlees, maar ik was zo trots. Ik kon alleen maar denken: wat hebben we een topteam.”
Tineke Met Qoute

Delen