Opleidingsinstituut van brandweer Limburg-Noord is Gecertificeerd Opleider

  • Venlo
  • 12 maart 2019


Eindelijk was het dan zover, in december 2018 ontvingen we na de her-audit van november, het bericht dat het ROI, Regionaal Opleidingsinstituut van brandweer Limburg-Noord voldoet aan alle te toetsen criteria. Daarmee hebben we het felbegeerde predikaat Gecertificeerd Opleider IFV binnengehaald. Op 26 februari 2019 ontvingen we daarvoor, uit handen van het IFV, het officiële bord. Deze prijkt nu aan de muur bij de Nijmeegse weg.

Het Bureau Toezicht, Examinering en Certificering van het IFV houdt toezicht op de kwaliteit en de onafhankelijkheid van examinering en certificering. In de periode januari 2017 tot en met december 2019 worden alle Nederlandse aanbieders van brandweeropleidingen voor de overheidsbrandweer geaudit voor certificering. Vanaf 2020 zijn alleen door het IFV gecertificeerde opleidingsinstituten bevoegd om IFV-toetsen en examens voor diplomering te organiseren.

In januari 2018 was de conclusie van het auditteam dat het ROI, regionaal opleidingsinstituut, van de VRLN nog niet voldeed aan 2 onderwijsindicatoren. Door inzet van extra fte’s coördinerend docent, opleidingscoördinator en administratieve ondersteuner, veel enthousiasme en stevig doorpakken is het gelukt het certificaat te behalen.

Teamcoördinator Guido van Herten is zeer trots op het resultaat. Guido: "Op deze ingeslagen weg gaan we door, blijven we verder ontwikkelen om het ROI nog beter en professioneler te maken, nog meer in te kunnen spelen op de klantvraag maar ook een gedegen en kwalitatief onderwijsproduct aan te kunnen bieden."

 

Delen