Zondag 9 september Open Dag Brandweer Belfeld

  • Belfeld
  • 30 augustus 2018

Op zondag 9 september organiseert het Belfeldse Brandweerkorps een Open Dag voor Jong & Oud. Het korps dat dit jaar 75 jaar bestaat opent de deuren voor het publiek. Vanaf 11 uur is iedereen welkom om kennis te maken met het korps en de techniek en zijn er tal van demonstraties en activiteiten voor jong en oud.

Die dag kunnen niet alleen de brandweervoertuigen van het korps Belfeld bekeken worden, maar is er ook een brandweervoertuig van onze Duitse collega’s uit Kaldenkirchen te zien zijn en zal de Wens ambulance aanwezig zijn. Natuurlijk is er genoeg te doen.

Jeugdbrandweer Venlo
De Jeugdbrandweer Venlo geeft acte de préséance en hier kunnen de kids hun blusvaardigheid testen. Er zijn verschillende demonstraties waaronder “fritespan” explosie die laat zien wat er mis gaat als je een brand in een vetketel met water zou blussen. Er is ook gelegenheid om meer informatie te krijgen over het brandweerkorps en over maatregelen die je kunt treffen in het kader van brandpreventie. Zo is team Brandveilig Leven met een speciale container aanwezig, zodat bezoekers kunnen ervaren hoe het is om door een met rook gevulde ruimte te lopen.

Kortom genoeg te doen in en rondom de brandweerkazerne. De Open Dag duurt tot 17 uur!

Wil je een actieve dag, met informatie, spanning, de mogelijkheid om in de keuken van de brandweer te kijken, kom dan naar onze Open Dag:

Wat                  : Open Dag Brandweer Belfeld

Waar                : Brandweerkazerne Craenakker te Belfeld

Wanneer          : Zondag 9 september van 11 uur tot 17 uur   

Eventuele wijzigingen worden via onze facebooksite gecommuniceerd, hou deze dus goed in de gaten!

Delen