Brandweervrouw Anouk in de schijnwerpers op Dag van de Vrijwilliger

  • Baarlo
  • 07 december 2018

Op de Dag van de Vrijwilliger zetten wij een stoere brandweervrouw in het zonnetje. Anouk Crienen - Caris is al 11 jaar vrijwilliger bij brandweer Baarlo en gaat nog steeds voor de volle 100% voor haar werk.

Haar verhaal:
Ze hebben mij, inmiddels bijna 12 jaar geleden, gevraagd om vrijwilliger te worden. Ook omdat ze mij al kenden, want het zit zogeheten ‘in mijn bloed’. Mijn vader heeft 33 jaar bij post Baarlo gewerkt. Ik heb het altijd erg interessant gevonden, maar toen nooit echt over nagedacht. Het was toch, zeker toen nog, een mannenwereld.

Kinderen
In het dagelijks leven ben ik vooral moeder! Mijn partner en ik hebben bewust voor kinderen gekozen en dus gaan we ook bewust zoveel mogelijk zelf voor onze kinderen zorgen. Ze zijn maar eventjes klein....daar moet je als ouder(s) van genieten!!! De kinderen zijn nu 9 en 6 jaar en zijn opgegroeid met het feit dat hun moeder bij de brandweer werkt en dus van het ene op het andere moment weg moet.  Er is altijd een oplossing te vinden wanneer ik opgeroepen word terwijl ik alleen met ze ben. Creatief denken en handelen.

Mooi vak
Het mooiste aan mijn werk bij de brandweer vind ik vooral de hulpverlening. Je gaat altijd ergens hulpverlenen, hoe moeilijk en naar het (soms) ook kan zijn voor de hulpvrager(s). Het onverwachte geeft die extra power, waardoor je 24/7 klaar kunt staan! Samen met een goed en gezellige team, waar ik gelukkig deel van uit mag maken ….. als enige vrouw. Ook kun je altijd weer blijven leren en groeien binnen het brandweervak. Ik vind het nog altijd mooi werk, heb nooit spijt van deze keuze gehad!

Er is, in die 11 jaar dat ik nu brandweervrijwilliger ben, wel een hoop veranderd. Het woord vrijwillig klopt, in mijn ogen, niet meer. Er zijn veel meer ‘moet’ en ‘mag niet’ momenten bijgekomen. Dat maakt het soms wel eens lastig. Maar desalniettemin ga ik er nog voor de volle 100% voor!

 

 

Delen