Brandweer Roggel 3e plaats bij Brandweerwedstrijd Belfeld

  • Belfeld
  • 19 juni 2018

Zaterdag 16 juni vond de 2e ronde van de gewestelijke 112 klasse wedstrijd in Belfeld plaats. ​

Scenario
De 9 deelnemende ploegen werden gealarmeerd voor assistentie van Brandweer Belfeld bij een ongeval met beknelling. Op het sportpark was tijdens onderhoudswerkzaamheden van de velden een persoon met zijn been bekneld komen te zitten onder een landbouwwerktuig. Op het moment dat de tankautospuit van post Belfeld het terrein oprijdt, steekt plots een voetballer de weg over. De chauffeur van het brandweervoertuig maakt daarbij een uitwijkmanoeuvre, maar kan niet voorkomen dat hij de voetballer schept en tegen een boom tot stilstand komt. De onfortuinlijke voetballer komt bekneld te zitten tussen de boom en het voertuig. De bemanning van de tankautospuit is compleet van slag. Voor de wedstrijdploeg dus een pittige opdracht om niet één maar twee ongevallen te bestrijden. Daarbij worden ze ook nog getriggerd door een flinke rookontwikkeling nabij het materialenhok op het veld. Daar zat een nietsvermoedend clublid rustig te barbecueën.

Derde plaats voor Brandweer Roggel
's Avonds was het tijd voor de prijsuitreiking door Burgemeester Antoin Scholten van Venlo (gemeente). De ploegen Marken (1e), Neerijnen-West (2e) en Roggel (3e) hebben zich geplaatst voor de landelijke finale op 15 september in Leeuwarden.

Brandweer Stevensweert doet zaterdag 23 juni mee aan hun 2e gewestelijke wedstrijd. Daarbij maken ze ook kans om naar de landelijk finale te gaan.

Delen