Open dag brandweerpost Gennep

  • Gennep
  • 13 september 2017

Altijd al eens een kijkje willen nemen in de Gennepse brandweerkazerne? Kom dan op zaterdag 23 september naar de Paesplasweg 2 in Gennep! Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn daar verschillende activiteiten voor jong en oud wanneer de kazerne haar deuren opent voor publiek.
 
Het programma
Vanaf 11.00 uur zijn er doorlopend demonstraties te zien zoals hulpverlenings- en reddingsacties met diverse voertuigen. Uiteraard zijn er ook brandbestrijdingsdemonstraties en daarnaast kan men ervaren wat het betekent om zich in een met rook gevuld pand te bevinden.
Er is informatie over diverse specialismen en verder zijn er verschillende samenwerkingspartners aanwezig met hun apparatuur, zoals de Geneeskundige Hulpverlening met een ambulance en de crashtender van vliegbasis Volkel.

Omdat het voorkomen van een brand wellicht nog belangrijker is dan het blussen, doet de brandweer ook aan voorlichting. De afdeling Risicobeheersing geeft op de open dag voorlichting en tips aan het publiek over brandveiligheid in en rondom huis. Verder zijn de kazerne en de aanwezige voertuigen te bezichtigen en er zijn een aantal attracties voor de kinderen, zoals spuitspellen, ballonnen, schminken en een springkussen.

Parkeren
Het parkeren van zowel auto als fiets is mogelijk aan de overzijde van de kazerne op het parkeerterrein van Dichterbij en zal duidelijk worden aangegeven. Voor een veilige oversteek wordt gezorgd.

Delen