Vrijwilliger worden? Maak kennis met de brandweer bij diverse posten.

  • venlo
  • 15 juni 2017

Bij de brandweer verricht je belangrijk, uitdagend en afwisselend werk. Vanaf de eerste dag dat je aangesteld bent als vrijwilliger doe je mee tijdens de oefenavonden. Gemiddeld heeft jouw ploeg één oefenavond per 2 weken. Daarnaast ga je aan de slag met de opleiding tot manschap, zodat je na het opleidingsjaar mee kunt op de uitruk.


Kennismakingsmomenten
Er zijn diverse brandweerposten die kennismakingsmomenten organiseren. Brandweer Kessel heeft op maandag 19 juni een info avond op de kazerne aan de schijfweg Zuid 8 in Kessel. Heb je interesse in de brandweer en durf je het aan? Kom dan kijken! De avond start om 20.00 uur.

Brandweerpost Roermond heeft op zaterdag 24 juni een wervingsdag: ‘Durf jij in te stappen?’
Van 10.00 uur t/m 16.00 uur zullen er op het Munsterplein Roermond verschillende demonstraties gegeven worden variërend van het blussen van brand tot het knippen van voertuigen. Daarnaast zullen er verschillende brandweervoertuigen op het plein te zien zijn en geven brandweermensen uitleg over wat het brandweer vak allemaal inhoudt en aan welke eisen je als potentiële vrijwilliger dient te voldoen. Ook aan de kinderen wordt gedacht: de kleintjes kunnen namelijk mee doen aan enkele waterspelen.

Brandweerpost Meerlo houdt op zaterdag 24 juni een open dag ter gelegenheid van hun 75-jarig bestaan. Van 11.00 t/m 16.00 uur is er bij de kazerne, dorpbroekstraat 9a, van alles te zien en beleven op gebied van hulpverlening.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot brandweerman- of vrouw.

Als brandweervrijwilliger heb je recht op een vergoeding conform de landelijke CAO brandweervrijwilligers. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van de functie.

 

Delen