Alarm: Bel 112

  • Venlo
  • 02 mei 2017

In geval van nood
Is er iets ernstigs gebeurd zoals een brand of een verkeersongeluk, breng eerst jezelf in veiligheid en bel dan 112. Als je 112 belt, krijg je verbinding met de alarmcentrale. Deze centrale werkt voor alle hulpdiensten. Dus niet alleen voor de brandweer, maar ook voor de ambulance en de politie. Je moet dus aangeven welke hulpdienst je nodig hebt. Je wordt dan direct doorverbonden naar de juiste hulpdienst.

Bel 112 alleen als het echt nodig is. Je wilt de alarmlijn niet onnodig bezet houden, waardoor de brandweer mogelijk te laat bij een brand of ongeval komt. Voor niet spoedeisende hulp bel je met 0900–8844, dan krijg je de politie aan de lijn.

Hartstilstand? Bel altijd 112!
Krijgt iemand in jouw buurt een hartstilstand? Bel dan altijd 112! Verschillende hulpverleners worden dan gealarmeerd. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld de brandweer de reanimatie opstart, totdat de ambulance gearriveerd is. De hulpverlener kan gebruik maken van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Dit apparaat analyseert voor de hulpverlener of hij of zij moet doorgaan met reanimeren of een elektrische schok moet toedienen om het hart te ‘resetten’.

Delen