Teamleider Meldkamer

Beschik jij over daadkracht en ben je slagvaardig? Bevorder jij een productieve en stimulerende werkomgeving? Ben jij als verantwoordelijke aanspreekbaar voor kwaliteit en ben je betrokken? Ben jij in staat een afdeling door te ontwikkelen naar het gewenste resultaat?

Dan gaan we graag met jou om tafel. Vooral als je een baan wilt hebben met een impact op een grote groep mensen.

Wij zijn op zoek naar:

Teamleider meldkamer (36 uur/week)

Jij stuurt jouw team aan op basis van resultaten en hebt gevoel voor de balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid.

 • Beschik jij over daadkracht en ben je slagvaardig?
 • Bevorder jij een productieve en stimulerende werkomgeving?
 • Ben jij als verantwoordelijke aanspreekbaar voor kwaliteit en ben je betrokken?
 • Ben jij in staat een afdeling door te ontwikkelen naar het gewenste resultaat?

Jij, als teamleider meldkamer, geeft direct leiding aan een team van 28 FTE, bestaande uit een coördinator meldkamer, centralisten en calamiteiten coördinators van zowel Veiligheidsregio Zuid-Limburg als Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het team meldkamer is verantwoordelijk voor het verzorgen van de meldingen en alarmeringen voor operationele brand-weerfunctionarissen voor de twee Limburgse veiligheidsregio’s. De teamleider meldkamer functioneert inhoudelijk onder aansturing van de commandant brandweer Zuid-Limburg en de manager crisisbeheersing van Limburg-Noord. Jij hebt als teamleider meldkamer de taak om de twee meldkamers volledig te integreren in zowel houding en gedrag alsook de werk-inhoud. Tevens vertegenwoordig jij de meldkamer brandweer tijdens de intensieve samenwerking met multidisciplinaire partners. De doorontwikkeling van de meldkamer is een van jouw speerpunten.

Aangezien de meldkamer 24/7 bezet is en jouw team in onregelmatigheid werkt, verwachten wij van jou ook een bepaalde flexibiliteit zoals indien noodzakelijk meedraaien als calamiteiten coördinator.

En verder:

 • Beschik je over minimaal 5 jaar kennis en ervaring binnen het veiligheidsdomein;
 • Beschik je minimaal over een relevant HBO diploma;
 • Maak jij collega’s duidelijk wat bij een bepaalde taak verwacht wordt en spreekt daarop aan;
 • Ben je bereid om naast je hoofdfunctie van teamleider meldkamer een piketrol uit te voeren.

De organisatie en het team:
Binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Veiligheidsregio Limburg-Noord werken de 31 gemeenten, brandweer, politie en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio met elkaar samen om bij een ramp of crisis zo effectief mogelijk op te kunnen treden. Als je bij ons komt werken, krijg je er in één keer 2300 collega’s bij, waaronder 1250 brandweervrijwilligers.

Dit is wat we je bieden:

 • Een prachtige baan bij een uitdagende organisatie die volop in ontwikkeling is;
 • Werken in een organisatie waar ruimte is om jezelf te ontwikkelen;
 • Een aanstelling voor 1 jaar met zicht op een vast dienstverband;
 • Een goed salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, in maximaal schaal 11 (maximum salaris € 5.017,- bij een fulltime aanstelling);
 • IKB-budget (individueel keuze budget) van 17,05%;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Laat van je horen!

Durf jij de uitdaging aan? Dan zijn we benieuwd naar je verhaal. Stuur je cv en motivatiebrief  t.a.v. de heer L. Houben, via email naar solliciteren@vrzl.nl onder vermelding van vacature teamleider meldkamer.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven, waarbij interne kandidaten bij geschiktheid de voorkeur genieten.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Bel Léon Houben, commandant Brandweer (per 1-1-2020), dan via 088 – 450 74 28. Reageren kan tot en met 5 januari 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Veiligheidsregio Zuid-Limburg


Delen