Specialist Crisisbeheersing /GHOR

De Veiligheidsregio Limburg-Noord (VRLN) is een jonge organisatie, groeiend vanuit een recente wet- en regelgeving (2010). Ons doel is een efficiënte en hoogwaardige organisatie te creëren van brandweerzorg, geneeskundige zorg en -hulpverlening en rampenbestrijding, vanuit één regionaal bestuurlijke regie. De organisatie fungeert als samenwerkende partij van én voor 15 gemeenten in de regio Limburg-Noord, bestaande uit ongeveer 515.000 inwoners.

De VRLN is werkgever voor bijna 600 medewerkers in vaste dienst, zij zijn voornamelijk actief binnen de GGD, Geneeskundige HulpverleningsOrganisatie in de Regio (GHOR) en de Brandweer. Daarnaast zijn er vooral binnen de brandweerorganisatie een groot aantal vrijwilligers actief. Een breed scala aan vakgebieden bevinden zich binnen de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Hierdoor zorgt de organisatie altijd voor een levendig, inspirerend en uitdagend werkveld! Binnen de VRLN wordt gewerkt met kerncompetenties, voor iedere functie geldt dat kandidaten flexibel, klantgericht, professioneel zijn en goed kunnen samenwerken. 

Binnen de VRLN  levert de afdeling Crisisbeheersing diensten en producten die te maken hebben met het voorbereiden op een incident of crisis. De afdeling crisisbeheersing zorgt in een breed perspectief voor de voorbereiding op een inzet van de crisisbeheersingsorganisatie in een sterk veranderende omgeving. De afdeling legt hierin o.a. de verbinding met partners als politie en gemeenten, defensie, waterschap en vitale infra organisaties. De afdeling crisisbeheersing is ook de thuisbasis van de GHOR, de meldkamer Brandweer en team kwaliteitszorg.  Binnen deze afdeling zijn wij voor het GHOR-team per direct op zoek naar een 

Specialist Crisisbeheersing /GHOR met taakaccent beleidsontwikkeling

De functie is in eerste instantie op basis van tijdelijkheid voor de duur van één jaar. Hierna behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden.

GHOR:
De GHOR is verantwoordelijk voor de leiding aan- en coördinatie van de geneeskundige hulpverlening bij zware ongevallen, rampen en crises. Anders dan politie, brandweer en ambulancediensten is de GHOR geen hulpdienst. De GHOR is een organisatie die ervoor moet zorgen dat bij grote ongevallen en rampen, de verschillende organisaties die zich met geneeskundige hulpverlening bezighouden (Regionale Ambulance Voorziening, ziekenhuizen, huisartsen, GGD, ggz) als samenhangende keten kunnen optreden. 

Functieprofiel:
Als specialist crisisbeheersing-GHOR ben je mede verantwoordelijk voor de positionering en doorontwikkeling van het GHOR team. Je signaleert en analyseert ontwikkelingen op het terrein van crisisbeheersing in relatie tot geneeskundige zorg. De functie vraagt een proactieve houding met een sterke focus op samenwerking. Je gaat op zoek naar de verbinding en je bent in staat de belangen te behartigen van zowel mono- als multidisciplinaire aandachtsgebieden.

Binnen het GHOR team ben je de kartrekker ten aanzien van het verzamelen en duiden van informatie en het opstellen van beleidsdocumenten. Je onderhoudt en borgt de operationeel/tactische ketencontacten. Samenwerking met multidisciplinaire collega’s van de crisisbeheersing en GGD Limburg-Noord is een vanzelfsprekendheid. Daar waar mogelijk trek je samen op met professionals van de veiligheidsregio Zuid-Limburg. 

Wij vragen:

  • Een HBO/WO werk- en denkniveau, met kennis van crisisbeheersing inclusief relevante wet- en regelgeving;
  • Een afgeronde opleiding op het gebied van gezondheidszorg, bestuurskunde of veiligheid op minimaal HBO niveau;
  • Aantoonbare vaardigheden op het gebied van beleidsontwikkeling en -evaluatie;
  • Aantoonbare ervaring met het schrijven van beleidsstukken op tactisch en strategisch niveau;
  • Bereidheid tot het vervullen van een operationele functie in de crisisorganisatie.

Wij bieden:
Een stevige functie vol uitdaging in een professionele en dynamische omgeving. Het betreft (in eerste instantie) een tijdelijke functie van 36 uur/week voor de duur van één jaar.

Salariëring vindt plaats conform schaal 10 van de CAR/UWO, max. € 4.225,-- bruto per maand gebaseerd op een fulltime aanstelling (norm 1 januari 2018). Inschaling vindt plaats op basis van ervaring en opleiding. Tevens is sprake van interessante aanvullende arbeidsvoorwaarden, waaronder per 1 januari 2017 een vrij besteedbaar persoonlijk budget, genaamd het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit persoonlijk budget geeft je meer flexibiliteit en maatwerkmogelijkheden.

Interesse?
Ben jij die specialist crisisbeheersing/GHOR waar wij naar zoeken? Zorg dan dat uiterlijk 7 februari 2019 je motivatiebrief en CV in ons bezit is. Klik op https://www.vrln.nl/vacatures om te reageren. Wij benadrukken dat vanwege de continuïteit en de uitvoering van deze functie de brievenselectie op de bovengenoemde eisen plaatsvindt. De eerste gesprekken vinden plaats op 13 of 14 februari 2019.

Meer informatie over de functie-inhoud kun je inwinnen bij:

  • Josine Castelijn, adviseur crisisbeheersing 06-24701700
  • Annette Theuws, leidinggevende GHOR en regisseur crisisbeheersing 06-52567653.

Delen