Regionaal Operationeel Leider (ROL)

Ben je werkzaam binnen het vakgebied van crisisbeheersing en rampenbestrijding? En heeft het leiding geven aan crisisbestrijding je altijd geboeid? Dan is dit je kans!

Wij zoeken voor onze crisisorganisatie in Limburg-Noord een

Regionaal Operationeel Leider (ROL)
Piketfunctie, geen hoofdbetrekking

Crisisbeheersing is uitdagend en dynamisch. De voorbereidingen vinden veelal achter de schermen plaats. De crisisorganisatie zelf wordt pas zichtbaar als het er toe doet, waarbij er op basis van de situatie op dat moment de juiste partners met elkaar en aan een gezamenlijk doel verbonden moeten worden. Als operationeel leider vervul je een kernrol bij een (dreigende) crisis. Je geeft multidisciplinair leiding aan de verschillende disciplines van crisisbestrijding. Deze boeiende functie biedt tevens een mooie kapstok voor persoonlijke ontwikkeling.

De functie van Regionaal Operationeel Leider is geen fulltime functie maar je bent samen met een aantal collega’s periodiek op afroep (in een piket) beschikbaar. Daarnaast neem je uiteraard deel aan de nodige bijscholingen, trainingen en oefeningen. Je beschikbaarheid hiervoor, naast je reguliere werkzaamheden is daarbij dan ook een belangrijke voorwaarde.

Wat moet een ROL kunnen?
De ROL is eindverantwoordelijk voor het multidisciplinair operationeel optreden bij een ramp of crisis. Hij of zij

  • is verantwoordelijk voor het operationeel leiding geven aan de crisisorganisatie, de sturing en monitoring van de te behalen operationele prestaties, binnen de strategische kaders van burgemeester of voorzitter veiligheidsregio
  • functioneert daarbij primair als procesmanager en begeeft zich niet in de verantwoordelijkheden van diensten en disciplines aangaande de wijze van uitvoering van besluiten
  • is in voorkomend geval bevoegd eenhoofdig besluiten te nemen en bindende aanwijzingen te geven aan betrokken partnerorganisaties.
  • geeft leiding aan het regionaal operationeel team, één of meer leiders commando plaats incident, de gemeenschappelijke meldkamer en eventuele andere in te stellen multidisciplinaire onderdelen van de crisisorganisatie
  • informeert en adviseert het bevoegd gezag.

Bezit jij de volgende kenmerken?
Je hebt een aantoonbaar HBO+ werk- en denkniveau en ervaring in een politiek-bestuurlijke context. Je beschikt over leiderschapskwaliteiten en bent analytisch en organisatorisch sterk. Mensen omschrijven jou als daadkrachtig en communicatief vaardig en je hebt concrete ervaring in crisisbeheersing. Als jij jezelf hierin herkent, dan is deze functie jou op het lijf geschreven!

Je bent beschikbaar en bereikbaar op basis van de regionale beschikbaarheids- en bereikbaarheidsregeling en de daarbij horende vergoeding. Deze is gebaseerd op artikel 3 lid 5 van de uitvoeringsregeling ten behoeve van piketten rampen- en crisisbeheersing en beschikbaarheidsdiensten.  Dit op basis van een ontwerp-opkomsttijd van 45 minuten naar het Crisiscentrum in Venlo. Deze operationele functie is indicatief ingeschaald in schaal 14.

Geïnteresseerd?
Zorg dan dat uiterlijk 18 augustus 2019 je motivatiebrief en CV in ons bezit zijn. Klik op https://www.vrln.nl/vacatures om te reageren.

We streven er naar op 27 augustus gesprekken te houden en vóór september een keuze gemaakt te hebben.

Meer informatie over de wervingsprocedure kun je inwinnen via personeelenorganisatie@vrln.nl en over de functie-inhoud bij Marion Holthuijsen (telefoon 088 1191327) of Gregory Zautsen (telefoon 088 1190552).

Delen