Operationeel medewerker Brandweer repressief inzetbaar FT, 4 Fte

Om de paraatheid van de brandweer te verbeteren zoeken wij met ingang van 1 januari 2020 voor de afdeling Incidentbestrijding vier Operationeel medewerkers Brandweer repressief inzetbaar.

Als operationeel medewerker brandweer werk je als een spin in het web met en voor de clusters én werk je repressief mee bij incident bestrijding. In de reguliere situatie ondersteun je de interne brandweerorganisatie vanuit de afdeling incidentbestrijding in de bedrijfsvoering en preparatie gerelateerde zaken en bij projecten. Echter, zodra het alarm gaat stap je in de brandweerwagen en verricht je repressieve werkzaamheden. Je komt terecht in een dynamische en uitdagende omgeving waarin je veel ontwikkelingen mee kunt vormgeven.

De afdeling incidentbestrijding houdt zich bezig met het bestrijden van brand, het verlenen van hulp bij ongevallen (met gevaarlijke stoffen) en het optreden bij waterongevallen. Deze afdeling is regionaal onderverdeeld in 4 clusters die worden aangestuurd door een teamleider. Elk clusters bestaat uit (ongeveer) 8 vrijwillige posten, waarbij de (vrijwillige) postcommandant hét aanspreekpunt is. Daarnaast beschikken we over 2 beroepskorpsen. De beroepsploegen worden aangestuurd door ploegchefs. Jouw rol wordt het regelen en afstemmen van de bedrijfsvoering en andere vraagstukken vanuit de teamleider en de postcommandanten en ploegchefs binnen de organisatie VRLN.

In een periode van drie jaar wordt de organisatie doorontwikkeld en voor de lange termijn ingericht. Deze functie is dan ook een zogenaamde ontwikkelfunctie: als operationeel medewerker brandweer krijg je de gelegenheid kennis te maken met deze organisatie. Verder bieden we je de kans je verder te ontwikkelen binnen de gehele en dynamische brandweerorganisatie.

In deze functie ben je naast je basistaak ook minimaal twee dagen per week als repressief medewerker beschikbaar voor de afdeling incidentbestrijding. Hiervoor werk je op verschillende locaties in de regio.

Inhoud van de functie:

 • Je verricht repressieve werkzaamheden voor incidentbestrijding als manschap of bevelvoerder;
 • Je ondersteunt de postcommandanten, ploegchefs en teamleider bij o.a. de bedrijfsvoering (PIOFACH), preparatie, de communicatie binnen en buiten de brandweer en de werving van vrijwilligers;
 • Je draagt zorg voor de procesbewaking bij de administratieve en inhoudelijke processen ter ondersteuning van de postcommandanten, ploegchefs en teamleider en signaleert knel- en verbeterpunten en denkt mee in de optimalisatie van processen;
 • Samen met de teamleider en postcommandant ben je het aanspreekpunt voor bedrijven: de primaire werkgevers van vrijwilligers. Je onderhoudt contacten met deze bedrijven;
 • Tevens neem je deel  aan diverse inhoudelijk interessante projecten, zoals bijvoorbeeld de doorontwikkeling brandweer en jeugdbrandweer.

Een brede inzetbaarheid, zoals omschreven in de Inleiding, is een voorwaarde voor invulling van deze functie.

Wat wij vragen:

 • HBO werk/denkniveau;
 • aantoonbare belangstelling voor veiligheidsvraagstukken en maatschappelijke betrokkenheid;
 • een flexibele en creatieve, oplossingsgerichte instelling: je bent leergierig  en wil jezelf continu ontwikkelen, daarbij heb je de moed je kwetsbaar op te stellen en je grenzen te verleggen;
 • Uiteraard heb je een flexibele houding t.a.v. werktijden/–locaties en werkzaamheden, deze zijn onmisbaar in deze dynamische functie en organisatie;
 • Je bent klantgericht en communicatief sterk;
 • Een afgeronde opleiding en geoefendheid als manschap heeft - i.v.m. onmiddellijke inzetmogelijkheden- onze voorkeur. Indien je hier nog niet over beschikt is de bereidheid om een repressieve opleiding te volgen een vereiste;
 • Goede medische, psychische en fysieke conditie;
 • Rijbewijs B, bij voorkeur rijbewijs C.

Naast bovenstaande punten zijn we bovenal op zoek naar collega’s die in hun werk worden ervaren als vakkundige, plezierige medewerkers die goed in teams kunnen werken met passie voor het brandweer vak.

Wat wij bieden:
Een boeiende en afwisselende functie in een uitdagende organisatie. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 36 uur per week voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling na een jaar omgezet naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Salariëring vindt plaats conform schaal 8 van de CAR–UWO (max. € 3.520,-- bruto per maand gebaseerd op een fulltime aanstelling (norm 1 januari 2020). Inschaling vindt plaats op basis van ervaring en opleiding. Tevens is sprake van interessante aanvullende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vrij besteedbaar persoonlijk budget, genaamd het Individueel Keuzebudget (IKB).

Interesse?
Ben jij dé operationeel medewerker brandweerzorg die ook repressief inzetbaar is? Solliciteer en upload hier je motivatie en CV.

De eerste gesprekken vinden plaats op 5 en 7 november  2019.  Een tweede gesprek en assessment kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Meer informatie over de wervingsprocedure kun je inwinnen via personeelenorganisatie@vrln.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Jan Mueters, Afdelingshoofd Incidentenbestrijding, 088-1190729.

Delen