Beleidsmedewerker Brandveillig Leven (36 uur)

Profiel van de functie:
We zijn op zoek naar iemand met uitstekende communicatieve vaardigheden, die zichzelf weet te profileren en die van nature analytisch, secuur, klant- en resultaatgericht is. Daarnaast vraagt de positie binnen het team dat je een verbinder bent en collega’s proactief opzoekt. Iemand die denkt in samenwerking en daarmee ook eenvoudig schakelt met andere personen / organisaties. Hierbij is eigenaarschap en initiatief nemen in een dynamische organisatie van groot belang.   

Je werkt in het Team Brandveilig Leven (BVL), als onderdeel van de Brandweer Limburg-Noord, waarmee je een actieve bijdrage levert aan een (brand)veiligere samenleving. Menselijk gedrag speelt een belangrijke rol in het voorkomen, signaleren en vluchten bij brand. Om duurzaam brandveilig gedrag bij diverse doelgroepen te realiseren, focussen we ons op het vergroten van de zelfredzaamheid bij onze inwoners.

Inhoud van de functie:

 • Levert een bijdrage aan de beleidsvorming op het gebied van BVL en coördineert de voorbereiding en uitvoering van het jaarplan BVL;
 • Participeert namens de Veiligheidsregio in (boven)regionale beleidsontwikkelingstrajecten;
 • Legt verbinding tussen BVL en de rest van de organisatie, zowel met Brandweerzorg, Crisisbeheersing en de GGD;
 • Zorgt voor afstemming en samenhang ten aanzien van beleid: vervult een aanjagende rol binnen de keten brandveiligheid en maatschappelijke organisaties ten aanzien van de tactische beleidsontwikkeling voor de middellange termijn;
 • Het (met uiteenlopende partners) ontwikkelen, organiseren en naar de praktijk vertalen van effectieve BVL-activiteiten voor de verschillende doelgroepen.

Wat wij vragen:

 • Afgeronde relevante HBO  opleiding;
 • Affiniteit met het veiligheids- én gezondheidsdomein;
 • Aantoonbare ervaring met projectmatig werken;
 • Aantoonbare ervaring met gedragsverandering;
 • Een creatieve geest die voor elke uitdaging een oplossing vindt;
 • Proactief;
 • Je bent bereid om een bijdrage te leveren aan de repressieve en/of crisisorganisatie.

Wat wij bieden:
Een boeiende en afwisselende functie, waarbij het salaris is gewaardeerd op schaal 9 van de CAR/UWO (maximaal € 3.968,-- bij een volledig dienstverband). Invulling van deze functie geschiedt in eerste plaats op basis van tijdelijkheid voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren kan de aanstelling verlengd worden met een jaar of omgezet worden in een vast dienstverband. Tevens is sprake van interessante aanvullende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vrij besteedbaar persoonlijk budget van circa 17% van je salaris, genaamd het Individueel Keuzebudget (IKB).

Interesse?
Ben jij die enthousiaste nieuwe collega waar wij naar zoeken? Klik dan op de knop "solliciteer direct" en upload je motivatie en CV. (sollicitaties via andere kanalen (b.v. email) worden niet in behandeling genomen).   

Meer informatie over de wervingsprocedure kun je inwinnen via personeelenorganisatie@vrln.nl. Over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Nick Boersma (n.boersma@vrln.nl) of Hannie Baarends (h.baarends@vrln.nl).

De eerste gesprekken vinden plaats op 6 april.

De vacature wordt in- en extern tegelijkertijd uitgezet waarbij interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voorrang hebben.

Limburg-Noord
Nijmeegseweg 42
5916 PT Venlo
077-3598777

Delen