Limburg-Noord

Vrijwilliger, iets voor jou?

Welkom beste ambtenaar. Word jij onze nieuwe vrijwilliger?
Vrijwilliger Roel

Vrijwillige brandweer

Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilligers bij de brandweer. Het verschil met beroepskrachten is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat zijn. Zij komen bij een alarm van thuis of het werk naar de kazerne. Een vrijwilliger dient binnen 4 minuten bij de kazerne te zijn, zo kunnen zij binnen 5 minuten uitrukken. Vrijwilligers oefenen in de avonduren en krijgen een financiële vergoeding.

Film Brandweer Limburg-Noord

Hulp verlenen

Als hulpverlener is het belangrijk dat je mensen wilt helpen. Als brandweer komen we uit bij mensen op de moeilijkste momenten in hun leven. Hulp krijgen is dan erg belangrijk voor hen. Maar ook voor de brandweercollega’s onderling is het belangrijk om voor elkaar klaar te staan.

Als brandweervrijwilliger kun je echt een bijdrage leveren. Brandweerman/vrouw is niet voor niks één van de meest gewaardeerde beroepen.

Animatie opleiding Manschap

Opleiding

Na ongeveer 1,5 jaar ben je opgeleid tot een volledig inzetbare brandweervrijwilliger. Je volgt 1 avond in de week de opleiding en hebt 1 avond in de week een oefenavond. Je kunt ook de dagopleiding volgen.
Goed opgeleid en getraind zijn, is een voorwaarde voor een brandweervrijwilliger. Dus ga je een paar keer per jaar naar een oefencentrum voor je opleiding of oefening.
Filmpje opleiding brandweer manschap

Leeftijd / Fitheid

De minimum leeftijd voor een brandweervrijwilliger is 18 jaar. Ben je ouder, dan neem je vaak meer levenservaring mee. We zijn altijd op zoek naar een goede mix.

Fitheid
Als brandweervrijwilliger is het belangrijk dat je een basisconditie hebt. Dit wordt jaarlijks getest met een fitheidstest. Twijfel je nog, neem dan contact met ons op.

Filmpje over de PPMO test

Interesse?

Heb je interesse of vragen over brandweervrijwilligers? Neem contact op met Misha Burggraaff, m.burggraaff@vrln.nl of 06-55285905.

Benieuwd welke kazerne er bij jouw in de buurt zit? Hier vindt je alle kazernes in Limburg-Noord op een rij:

Overzicht kazernes Limburg-Noord

Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box