Ploegchef

De sector Incidentbestrijding van Brandweer Kennemerland is op zoek naar een stimulerende en verbindende Ploegchef. 
36 uur per week, flexibel inzetbaar binnen de 24-uursdienst posten van Brandweer Kennemerland.

Ben jij onze nieuwe leidinggevende van de toekomst? Kun jij faciliteren, coachen maar ook begrenzen en spiegelen? Ben jij in staat medewerkers op een positieve wijze mee te nemen in een organisatie die in verandering is? Dan zijn wij nadrukkelijk op zoek naar jou!!

Jouw werkzaamheden

 • In operationele situaties geef je direct leiding aan een uitrukeenheid en ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van het ingezette personeel;
 • Je stimuleert de ontwikkeling van de vakbekwaamheid van de operationele dienst en houdt deze op het gewenste niveau;
 • Je deelt medewerkers in voor de dagelijkse werkzaamheden, draagt zorg voor de uitvoering ervan en bent verantwoordelijk voor de geoefendheid van de medewerkers;
 • Het ondersteunen van de uitvoering van het integraal personeelsbeleid, zoals het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken en het begeleiden van verzuim- en re-integratietrajecten;
 • Voor de aan jouw gemandateerde budgetten ben je budgetverantwoordelijk;
 • Je levert een actieve en constructieve bijdrage aan de (organisatie-)ontwikkelingen en veranderprocessen in de regio. Vanuit je functie neem je ook deel aan VRK-projecten;
 • Voor de clustermanager treedt je op als sparringpartner m.b.t. post-specifieke aangelegenheden.

Ons aanbod
Een afwisselende functie in een organisatie met enthousiaste en gedreven medewerkers die volop in beweging is. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.968,- (schaal 9) bij een aanstelling van 36 uur. Daarnaast ontvang je een onregelmatigheidstoelage. Je komt te werken in een 24-uursrooster, waarin vier ploegen continu de bezetting garanderen. Het salaris wordt aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het IKB.

Wij zoeken
Een enthousiaste, positief ingestelde collega die eigenaarschap toont en de principes van situationeel leiderschap weet toe te passen in zowel de koude als de warme organisatie. Je bent in staat mensen op constructieve wijze aan te spreken op ongewenst gedrag, maar je bent ook in staat om mensen in hun kracht te zetten en te stimuleren zich verder te ontwikkelen. Je draagt onze kernwaarden zichtbaar uit: professioneel, collegiaal, betrouwbaar en klantgericht en toont hierin voorbeeldgedrag.

Verder beschik je over

 • HBO werk- en denkniveau (aantoonbaar);
 • Diploma Bevelvoerder;
 • Diploma Ploegchef (of bereidheid deze opleiding te gaan doen);
 • Bereidheid om buiten het vastgestelde rooster aanwezig te zijn, bijvoorbeeld voor overleggen of bijeenkomsten;
 • Mogelijkheid en bereidheid om flexibel inzetbaar te zijn op verschillende posten / standplaatsen in de regio Kennemerland.
 • Een aantoonbare positieve instelling naar de organisatie en collega’s om op positieve wijze toekomstige veranderingen vorm te geven;
 • Beleidsmatig inzicht en goede communicatieve-en sociale vaardigheden. Andere belangrijke competenties voor deze functie zijn: aansturen, coachen, luisteren, omgevingsbewustzijn, organisatiebewustzijn en resultaatgerichtheid.

Je herkent jezelf in het kwalificatieprofiel voor Ploegchef dat je kunt vinden op: Kennisplein - Ploegchef

De VRK wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers volop wil benutten. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders staat vermeld. 

Onze organisatie
De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) werkt voor de negen gemeenten in de regio. Zij bestaat uit GGD (waaronder de Ambulancezorg), de Brandweer, Veiligheidsbureau, Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland en de ondersteunende afdelingen. Er werken circa 1160 medewerkers (inclusief vrijwilligers).

Het verzorgingsgebied van de VRK telt ruim een half miljoen inwoners. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle Veiligheidsregio’s in Nederland.

Wij willen ons ontwikkelen naar het regionale kennis-en expertisecentrum voor fysieke veiligheid en publieke gezondheid in Kennemerland! Ons handelen reflecteert wat wij als VRK(-ers) willen uitstralen; professioneel, collegiaal, klantgericht en betrouwbaar. 

Solliciteren
Enthousiast geworden? Reageer voor vrijdag 10 januari via www.werkenbijdevrk.nl. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Annette Klitsie 06-25639147 of Arjan Smit 06-20158525.

Collega’s met een vrijwillige aanstelling worden gezien als interne kandidaat alsook mensen die minimaal 6 maanden bij ons hebben gewerkt vanuit een tijdelijke aanstelling, inhuur of flexklus.De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld.

Selectieprocedure
De 1e selectie wordt op basis van motivatiebrieven en CV’s gemaakt. Dit betekent een goede voorbereiding. Bedenk op welke wijze je je sollicitatie kunt ondersteunen (bijv. een recent gehouden assessment of functioneringsverslag). Verder dient in je brief nadrukkelijk te staan in welke mate je voldoet aan het genoemde in ‘Wij zoeken’.

Er zullen referenties worden ingewonnen. Op het moment dat je solliciteert geef je hiervoor toestemming. Dit kan zijn bij mensen die je zelf aandraagt als referent, maar ook personen die vanuit de selectiecommissie bevraagd kunnen worden. Uitgangspunt van een referent is dat het iemand is die goed zicht heeft (gehad) op jouw functioneren.

Na de 1e (brief) selectie wordt een beperkt aantal kandidaten uitgenodigd voor het gesprek met een selectiecommissie en een gesprek met een adviescommissie. Beide gesprekken worden gehouden op 29 januari 2020.
Een competentieprofielanalyse maakt onderdeel uit van deze procedure. Tot slot heb je een arbeidsvoorwaardengesprek met een clustermanager van Brandweer Kennemerland.

Na aanstelling leergang leiderschap
Na aanstelling word je samen met andere leidinggevende collega’s aangemeld voor een leergang (persoonlijk) leiderschap. Deze leergang zal in het najaar van 2020 starten. Onderdelen van deze leergang zijn onder andere: persoonlijk leiderschap, inclusief leiderschap, verandermanagement en het verkennen van maatschappelijke ontwikkelingen.

Kennemerland
Zijlweg 200
2015 CK Haarlem
023 - 515 9500

Delen