Clustermanager

Onze veiligheidsregio en ontwikkeling zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden! De samenleving verandert snel en onze medewerkers hebben behoefte aan meer regelruimte, waardoor zij in samenwerking met anderen hun werk goed kunnen doen. Zij zoeken leidinggevenden die hen stimuleren in eigenaarschap, vakmanschap, het gesprek en ontwikkeling. Leidinggevenden die hen horen, waarderen en voorzien van de benodigde middelen. Wil jij - met ons- zowel jezelf, als je medewerkers ontwikkelen, dan is deze functie mogelijk iets voor jou.  

Jouw werkzaamheden

 • Je bent binnen de huidige taakverdeling van de 8 clustermanagers Incidentbestrijding, verantwoordelijk voor het goed functioneren - en het realiseren van de resultaatafspraken van een of meerdere teams en (meerdere) vrijwilligersposten, in de regio Kennemerland. Tevens kan je ingezet worden als opdrachtgever van projecten.
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van beleid voor de sector Incidentbestrijding en je creëert inhoudelijke voorwaarden voor de uitvoering van de afgesproken resultaten.
 • Je geeft coachend leiding aan je teams, in de uitvoering van hun taken en afgesproken resultaten, je ziet toe op een goede match tussen talent en taak. Je past je wijze van leidinggeven aan op de ontwikkeling van je teams of posten en stimuleert hun ontwikkeling.
 • Je geeft leiding aan het veranderingsproces, waarbij je medewerkers zoveel als mogelijk faciliteert hun werk zelfstandig uit te voeren; je bevordert het eigenaarschap en stimuleert het werkoverleg.
 • Je vervult een voorbeeldrol en draagt waarneembaar bij aan collectief leiderschap en leidinggevende bijeenkomsten.
 • Je zorgt dat het team en je mensen in goede verbinding staat met de rest van de organisatie; je denkt in processen en ketens en niet in organisatiegrenzen.
 • Je maakt deel uit van het Managementteam Incidentbestrijding en het Managementteam Brandweer en levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van IB en bent instaat de strategische lijn hiertoe uit te zetten.
 • Je treedt op als aanspreekpunt en vertegenwoordiger van de VRK voor bijvoorbeeld lokaal bestuur, Noordwest 4, Brandweer Nederland, en het lokale netwerk van de post(en).
 • Je bent een netwerker die landelijke en regionale netwerken volgt en maatschappelijke ontwikkeling bijhoud en hieruit als MT- lid een vertaalslag maakt naar een bijdrage aan de strategie van de brandweer organisatie. 

Ons aanbod
Een afwisselende functie op een afdeling met enthousiaste en gedreven medewerkers. De organisatie is volop in ontwikkeling, waarbij jij je invloed kan laten gelden. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5520- (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Het salaris wordt aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget (IKB).

Wij vragen

 • WO werk- en denkniveau.
 • Bij voorkeur tenminste 3 jaar, kennis en ervaring met de brandweerorganisatie als leidinggevende.
 • Ervaring (tenminste 2 jaar) als manager/leidinggevende; je geeft leiding vanuit je hart, geïnspireerd en mensgericht.
 • Bereidheid tot het volgen van de repressieve brandweeropleidingen tot en met het niveau (H)OvD en een piketfunctie binnen de brandweer te gaan vervullen.
 • Je kunt heldere grenzen stellen en die handhaven. Je schroomt niet onwenselijk gedrag aan de kaak te stellen en daarmee een veilige werkomgeving te creëren. Je bent betrouwbaar en loyaal naar de organisatie.
 • Je beschikt over bestuurlijke- en organisatie sensitiviteit en bent een netwerker pur sang.
 • Je bent resultaatgerichtheid (met probleemoplossend vermogen) je hebt overtuigingskracht en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent in staat te reflecteren op je eigen gedrag en de effectiviteit ervan.
 • De VRK kernwaarden betrouwbaarheid, klantgerichtheid, collegialiteit en professionaliteit zijn op jou van toepassing.
 • Je bent flexibel qua werktijden, je bent bijvoorbeeld bereid om regelmatig op een vrijwilligersavond aanwezig te zijn.

LET OP
Wij willen graag een diverse organisatie zijn! Daarom kan bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit gaan naar een vrouw en/of iemand met een niet westerse achtergrond. 

Onze organisatie
De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) werkt voor de 9 gemeenten in de regio. Zij bestaat uit de GGD, de Brandweer, het meldkamer Noord-Holland, het Veiligheidsbureau, het Veiligheidshuis, Facilitair Bedrijf en de ondersteunende afdelingen. Er werken circa 1300 medewerkers. Het verzorgingsgebied van de VRK telt ruim een half miljoen inwoners. Met TATA en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle Veiligheidsregio’s in Nederland.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Reageer uiterlijk 15 november 2019 via de website www.werkenbijdevrk.nl. Neem voor vragen over deze functie contact op Frans Schippers, tel. 06-5323 6268, e-mail fschippers@vrk.nl.

Als je reageert, de sollicitatiegesprekken zullen worden gehouden op 28 november 2019.

Delen