Brandweervrouwen en Brandweermannen

Help jij graag andere mensen uit de brand? Brandweer Kennemerland, onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) is op zoek naar enthousiaste, collegiale, Brandweervrouwen en Brandweermannen voor de 24-uurs beroepsdienst.

Jouw werkzaamheden

Jij weet als geen ander: brandweervrouw / brandweerman zijn betekent veelzijdigheid, acute paraatheid en passie om je in te zetten voor mens en dier. Geen dag of inzet is hetzelfde! Jij kunt met je optreden menselijk leed helpen beperken en soms letterlijk een leven redden. 

Branden blussen is de meest bekende taak van de brandweer. Daar stopt het niet: stabiliseren en openknippen van auto’s bij ongevallen behoort ook tot je werkzaamheden. Het verrichten van metingen bij vrijgekomen gevaarlijke stoffen en een helpende hand bieden aan dieren die te water zijn geraakt kan ook onderdeel van je dienst zijn. 

Wij vragen

Brandweervrouwen of -mannen met lef en een ondernemende instelling. Om voor deze functie in aanmerking te komen moet je in het bezit zijn van het diploma Manschap A. Daarnaast heb je een diploma op minimaal vmbo 3 niveau en rijbewijs B. Je bent flexibel en sportief. Je houdt van werken in teamverband en zet je graag in voor je medemens. 

Ons aanbod

We bieden je een uitdagende, afwisselende baan met werk van grote maatschappelijke betekenis. Je werkt in een hechte groep collega’s onder niet alledaagse omstandigheden. Je werkt voornamelijk in diensten van 24 uur. Dit betekent dat je 24 uur werkt en over het algemeen, daarna, drie dagen vrij bent. Aanvullend word je voor een beperkt aantal diensten per jaar flexibel ingeroosterd. 

Het eerste jaar word je aangesteld als aspirant brandwacht in aanloopschaal 4 (maximaal € 2.409,-), functionele schaal 5. Daarnaast ontvang je een onregelmatigheidstoelage en wordt het salaris aangevuld met secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuze budget (IKB). 

We bieden je een loopbaan waarin je (bij gebleken geschiktheid, opleiding en formatieruimte) kunt doorgroeien tot maximaal € 2.913,- (schaal 7). 

Onze organisatie

Brandweer Kennemerland is een regionaal korps en heeft brandweerposten in de 10 gemeenten in de Veiligheidsregio Kennemerland. We bestrijden branden en we proberen branden te voorkomen, onder andere door controles en het geven van voorlichting. Ook verlenen we hulp bij ongevallen en verrichten we metingen bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Onze brandweerorganisatie telt 340 vaste krachten en 500 vrijwilligers. Meer informatie vind je op onze websites www.vrk.nl en www.brandweerkennemerland.nl.

Betrouwbaar, klantgericht, collegiaal en professioneel. Dat is de VRK, dat zijn wij, dat ben jij! 

Meer weten?

Wij organiseren een voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 6 september 2017 om 19.30 uur in Hoofddorp. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Hetty Buitenwerf, via hbuitenwerf@vrk.nl. Je kunt haar ook mailen of bellen met eventuele vragen (023-5674021).

Direct solliciteren

Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan de minimale eisen? Ga dan naar www.werkenbijdevrk.nl en solliciteer direct online, via het sollicitatieformulier. Dit kan tot en met donderdag 14 september 2017. Voeg je pasfoto toe en vermeld minimaal 2 referenten. 

De selectieprocedure

Brandweer Kennemerland wil een diverse organisatie zijn. Vrouwen en mensen met een niet westerse achtergrond zijn daarom van harte uitgenodigd om te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid genieten deze kandidaten de voorkeur.

De selectieprocedure kent een aantal brandweer specifieke onderdelen die 2 dagen in beslag nemen, te weten een sporttest, een technische test en testen op o.a. samenwerking. Deze 2 dagen vinden plaats op donderdag 5 oktober en dinsdag 17 oktober. Daarna volgt een gesprek, optioneel een psychologisch onderzoek en tot slot een medische keuring. We bieden je de mogelijkheid om onder begeleiding van onze sportinstructeurs je voor te bereiden op de fysieke testen. Indien je dit wenst kun je contact opnemen met Ed Bosse via ebosse@vrk.nl

Een actieve functie bij de brandweer kun je maximaal 20 jaar uitoefenen. In die 20 jaar word je door ons begeleid in een tweede loopbaantraject naar een nieuwe functie binnen of buiten de organisatie. Je bent ook zelf verantwoordelijk voor dit traject.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Kennemerland
Zijlweg 200
2015 CK Haarlem
023-5159500
Wij gebruiken cookies