Brandweerprofessionals 24-uurs beroepsdienst, met taakaccent duiken

Jouw werkzaamheden
Jij weet als geen ander; brandweervrouw / brandweerman zijn betekent veelzijdigheid, acute paraatheid en passie om je in te zetten voor mens en dier. Geen dag of inzet is hetzelfde! Jij kunt met je optreden menselijk leed helpen beperken en soms letterlijk een leven redden.

Branden blussen is de meest bekende taak van de brandweer. Daar stopt het niet: stabiliseren en openknippen van auto’s bij ongevallen behoort ook tot je werkzaamheden. Het verrichten van metingen bij vrijgekomen gevaarlijke stoffen en een helpende hand bieden aan mens en dier die te water zijn geraakt, kan ook onderdeel van je dienst zijn.

Wij vragen
Brandweerprofessionals met lef en een ondernemende instelling. Wij zoeken specifiek brandweerduikers en om in aanmerking te komen voor de functie is het dan ook een voorwaarde dat je bereid bent om je te laten opleiden tot brandweerduiker. Daarnaast heb je een diploma op minimaal vmbo 3 niveau en beschik je over rijbewijs B. Je bent flexibel en sportief. Je houdt van werken in teamverband en zet je graag in voor je medemens. Ook ben je bereid om in de komende jaren de opleiding Duikploegleider te gaan volgen.

Ons aanbod
We bieden je een uitdagende, afwisselende baan met werk van grote maatschappelijke betekenis. Je werkt in een hechte groep collega’s onder niet alledaagse omstandigheden. Je werkt in diensten van 24 uur. Dit betekent dat je 24 uur werkt en over het algemeen, daarna, drie dagen vrij bent. Aanvullend word je voor een beperkt aantal diensten per jaar flexibel ingeroosterd.

De functie is ingeschaald in de functionele schaal 5 (maximaal € 2.599,-) en kent aanloopschaal 4 (maximaal € 2.409,-). Daarnaast ontvang je een onregelmatigheidstoelage en wordt het salaris aangevuld met secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuze budget (IKB). Als duiker ontvang je ook aanvullende toelagen. We bieden je een loopbaan waarin je (bij gebleken geschiktheid, opleiding en formatieruimte) kunt doorgroeien tot maximaal € 2.913,- (schaal 7).

Onze organisatie
Brandweer Kennemerland maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Kennemerland en werkt voor de 9 gemeenten in de regio. De Veiligheidsregio Kennemerland bestaat uit de GGD, de Brandweer, het Meld-, Informatie- en Coördinatiecentrum Kennemerland (MICK), het Veiligheidsbureau, Facilitair Bedrijf en de ondersteunende afdelingen. Er werken circa 1160 medewerkers.

Brandweer Kennemerland heeft 19 brandweerposten in de regio. Dit zijn onder andere 5 beroepskazernes, waarvan 3 duikposten. Op deze duikposten werken brandwachten die zowel de brandweertaak als de duiktaak uitvoeren. Onze brandweerorganisatie telt 340 vaste krachten en 400 vrijwilligers. Meer informatie vind je op www.vrk.nl en www.brandweerkennemerland.nl.

Betrouwbaar, klantgericht, collegiaal en professioneel. Dat is de VRK, dat zijn wij, dat ben jij!

Meer weten?
Wij organiseren een informatiebijeenkomst over de selectieprocedure en het vak van brandweerprofessional. Deze vindt plaats op 15 mei in de avond op de kazerne aan de Zijlweg in Haarlem. Aanmelden kan via Marleen Sewrutton-van Burgel (MSewrutton@vrk.nl).

Direct solliciteren
Ben je enthousiast geworden en wil je graag werken als brandweer duiker? Ga dan naar www.werkenbijdevrk.nl en solliciteer direct online, via het sollicitatieformulier. Dit kan tot en met 26 mei. Voeg ook je pasfoto toe en vermeld minimaal 2 referenten.

De selectieprocedure
De VRK wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers volop wil benutten. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders staat vermeld.

De selectieprocedure kent een aantal brandweer specifieke onderdelen die 2 dagen in beslag nemen, te weten een hardlooptest, een zwemtest, een technische test en testen op diverse competenties (zoals samenwerking en stressbestendigheid). Deze 2 dagen vinden plaats op 11 en 18 juni. Daarna volgt een sollicitatiegesprek, een psychologisch onderzoek en tot slot een medische duikkeuring. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 14-28 juni.

We bieden je de mogelijkheid om je onder begeleiding van onze sportinstructeurs voor te bereiden op de fysieke testen (er is hierbij een maximum aan aantal deelnemers). Indien je dit wenst of vragen hebt over de diverse testen kun je contact opnemen met Marleen Sewrutton-van Burgel (MSewrutton@vrk.nl).

Een actieve functie bij de brandweer kun je maximaal 20 jaar uitoefenen. In die 20 jaar word je door ons begeleid in een tweede loopbaantraject naar een nieuwe functie binnen of buiten de organisatie. Je bent ook zelf verantwoordelijk voor dit traject.

 

Delen