Beleidsmedewerker Techniek & Materieel

Voor de sector Incidentbestrijding, team Techniek & Materieel zoeken we een enthousiaste Beleidsmedewerker Techniek & Materieel voor 36 uur per week.

Jouw werkzaamheden
De beleidsmedewerker bij team Techniek & Materieel is als olie in de machine: je werkt nauw samen met naaste collega’s, de teamleiders, de clustermanager en met onze interne partners. Je stelt niet alleen (beleids)notities op maar draagt ook actief bij aan de praktische uitvoering ervan. Op die manier maak je de verbinding tussen processen en mensen. Je vervult een coördinerende taak binnen het team, je beheert het Meerjareninvesteringsplan en coördineert de aankoop van investeringen met twee collega’s die aanbestedingen uitvoeren. Daarnaast draag je zorg voor het voorbereiden van de periodieke rapportages (Maraps) en het jaarwerkplan en ben je de aanjager voor een continue kwaliteitsverbetering. Ook ben je in staat (inkoop-en verwervings) projecten te leiden.

Ons aanbod
Een afwisselende functie binnen een sector met enthousiaste en gedreven medewerkers. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar. De aanstelling wordt – bij goed functioneren – na een jaar omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.591,- (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.225,- (functionele schaal 10) bij een aanstelling van 36 uur. Het salaris wordt aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het IKB.

Wij zoeken
Een enthousiaste collega met een positieve en praktische instelling die graag de handen uit de mouwen steekt en geen 9 tot 5 mentaliteit heeft. Je weet betrokkenen te overtuigen van de noodzaak tot (gedrags)verandering als gevolg van de implementatie van plannen, procedures en werkinstructies. Je bent in staat knelpunten en ontwikkelingen te signaleren en erop te anticiperen.

Verder beschik je over:

  • minimaal een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met enkele jaren ervaring in een soort gelijke functie;
  • kennis van en ervaring met bedrijfsvoering processen;
  • bij voorkeur een brandweeropleiding, in elk geval affiniteit met het repressieve brandweervak;
  • organisatiesensitiviteit;
  • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • uitstekende sociale vaardigheden; je vindt gemakkelijk aansluiting bij onze medewerkers en (interne) partners;
  • rijbewijs B;
  • Aantoonbare inkoop ervaring op Europees niveau is een pré.

Brandweer Kennemerland zoekt daarnaast versterking voor het combirooster (repressieve inzet tijdens dagdienst) en een aantal operationele piketfuncties zoals bijvoorbeeld (H)OvD-B. Kandidaten die hiervoor inzetbaar zijn of bereid zijn hiervoor opgeleid te worden, hebben een pré in het selectietraject.

Met het oog op diversiteit binnen de brandweerorganisatie, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouw en/of iemand met niet-westerse achtergrond.

Onze organisatie
De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) werkt voor de 10 gemeenten in de regio. Zij bestaat uit de GGD, de Brandweer, het Meld-, Informatie- en Coördinatiecentrum Kennemerland (MICK), het Veiligheidsbureau, Facilitair Bedrijf en de ondersteunende afdelingen. Er werken circa 1200 medewerkers. Het verzorgingsgebied van de VRK telt ruim een half miljoen inwoners. De Veiligheidsregio Kennemerland is één van de meest risicovolle Veiligheidsregio’s in Nederland. Meer informatie vind je op onze website www.vrk.nl.

De sector Incidentbestrijding bestaat uit 4 clusters en een staf. De clusters bestaan uit repressieve posten en afdelingen met ‘koude’ taakgebieden. In het Cluster Techniek, Materieel, Logistiek en Planning zijn naast de repressieve posten ook de afdeling T&M en het Planbureau onder gebracht. De afdeling T&M is verantwoordelijk voor inkoop, verwerving, onderhoud en beheer van rollend en varend materieel, materiaal en bepakking.

Betrouwbaar, klantgericht, collegiaal en professioneel: dat is de VRK!

Solliciteren
Enthousiast geworden? Reageer voor 17 januari 2019 via de website www.werkenbijdevrk.nl. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Wim de Zwart, Clustermanager Incidentbestrijding, tel.: 06-53187491.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 30 januari 2019 op post Heemstede. De gesprekken zullen wij o.a. voeren aan de hand van een door jou geschreven advies- of beleidsnotitie die niet ouder dan 2 jaar mag zijn. Wij vragen je deze notitie mee te mailen met je sollicitatie.

Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar interne kandidaten.

Delen