Beleidsadviseur Crisisbeheersing

Als beleidsadviseur crisisbeheersing heb je een brede kijk op het thema crisisbeheersing. Met je verbindende en vernieuwende instelling motiveer je mensen binnen èn buiten de organisatie hun bijdrage te leveren aan veiligheidsvraagstukken.

  • Je initieert en stimuleert samenwerking tussen crisispartners (o.a. politie, brandweer, GGD/GHOR, gemeenten en vele anderen) op de thema’s uit het regionale risicoprofiel.
  • Je ontwikkelt beleid en stelt plannen op voor de crisisorganisatie.
  • Je maakt voor de implementatie van de plannen een vertaling naar de multi-oefen-activiteiten.
  • Je weegt bestuurlijke, maatschappelijke en organisatorische belangen tegen elkaar af en adviseert het management en het bestuur over multidisciplinaire beleidsvraagstukken op het gebied van crisisbeheersing.
  • Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van crisisbeheersing en je vertegenwoordigt de VRK in landelijke en (inter)regionale werkgroepen.

Wij zoeken:

Een enthousiaste en overtuigende collega met goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Samenwerking staat voor jou voorop. Met je flexibele en proactieve werkhouding schakel je moeiteloos tussen de verschillende rollen als projectleider, beleidsmedewerker en adviseur op tactisch en strategisch niveau. Je bent ondernemend, oplossingsgericht en een echte netwerker.

Verder beschik je over:

  • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als adviseur èn ervaring in een crisisfunctie;
  • Aantoonbare kennis van rampenbestrijding, risico- en crisisbeheersing;
  • Ervaring in een omgeving van openbaar bestuur en zicht op de bestuurlijke en politieke verhoudingen;
  • Bereidheid om een crisisfunctie te vervullen.

Wij bieden:

Een boeiende en afwisselende functie in een ambitieus team. Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring vastgesteld volgens de CAR-UWO van minimaal € 2.795,- (aanloopschaal 10) tot maximaal € 4.859 (functionele schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Het salaris wordt aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het individueel keuze budget (IKB).

Onze organisatie

Het verzorgingsgebied van de Veiligheidsregio Kennemerland telt ruim een half miljoen inwoners. Met Tata Steel en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle Veiligheidsregio’s in Nederland. Het Veiligheidsbureau is samen met de crisispartners verantwoordelijk voor de multidisciplinaire voorbereiding op het adequaat handelen bij rampen en crises. Binnen het Veiligheidsbureau werken Brandweer, GGD/GHOR, Politie, KMAR en gemeenten samen met onder andere organisaties zoals Defensie, Justitie, Rijkswaterstaat, Havenbedrijf, Waterschap, Schiphol, Tata Steel, Pro Rail, Kustwacht, Reddingsbrigades en nutsbedrijven. Het Veiligheidsbureau is verantwoordelijk voor o.a.: processen in de multidisciplinaire samenwerking tijdens crises, de planvorming, oefenprogramma, multi-evenementenadvisering, etc.

Betrouwbaar, klantgericht, collegiaal en professioneel. Dat is de VRK, dat zijn wij, dat ben jij!

Solliciteren

Enthousiast geworden? Reageer voor 17 juni 2018 via www.werkenbijdevrk.nl  

Kennemerland
Zijlweg 200
2015 CK Haarlem
023-5159500

Delen