Aankomend Brandweerofficier (voltijds officiersopleiding)

Wil je graag iets betekenen voor de maatschappij? Heb je behoefte aan spanning in je werk? Dan is de opleiding tot Brandweerofficier echt iets voor jou!

De werkzaamheden
Geen dag is hetzelfde en de wereld waarin je je begeeft is dynamisch en divers. Je komt terecht bij de Brandweer binnen Veiligheidsregio Kennemerland nadat je de opleiding tot Brandweerofficier hebt gevolgd. Dat betekent (samen) paraat staan wanneer het nodig is, maar je ook bezig houden met beleid om de brandweerorganisatie te verbeteren of een team aansturen. Heb je de opleiding eenmaal afgerond, dan kun je op verschillende manieren ingezet worden. En daar hoort ook optreden tijdens incidenten bij, variërend van een grote brand tot een complexe inzet op Schiphol of een ongeval op een schip op het Noordzeekanaal.

Opleiding tot brandweerofficier
Voordat je volledig in de regio aan het werk gaat, begin je aan een opleidingstraject van 1,5 jaar. Hierin leer je niet alleen alles over het brandweervak, maar ontwikkel je je ook op persoonlijk vlak en leer je meer over de verschillende specialismen die je kunt vervullen binnen de brandweerorganisatie. Gedurende de opleiding doe je stages en opdrachten binnen de regio en kun je je toekomstige werkgebied beter leren kennen. Als je eenmaal klaar bent, kom je terecht in de regio en wordt in overleg bekeken wat de beste plek is. Meer informatie over de opleiding.

Dit ben jij:

 • Je bent ambitieus, hebt doorzettingsvermogen en staat stevig in je schoenen;
 • Je hebt lef en schrikt niet terug van stress;
 • Je hebt oog voor mensen en bent goed in samenwerken;
 • Je durft mensen aan te spreken en staat open voor feedback;
 • Je bent fysiek fit en hebt geen hoogte- of engtevrees;
 • Je kijkt verder dan de bestaande paden en komt met eigen ideeën en initiatieven;
 • Je hebt ten minste een afgeronde Hbo-opleiding of universitaire opleiding;
 • Je bent in bezit van rijbewijs B en een zwemdiploma;
 • Je woont in de regio of bent bereid om te verhuizen, aangezien je als brandweerofficier een opkomsttijd van 15 minuten hebt;
 • Je bent 36 uur per week beschikbaar.

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende opleiding met perspectief op een afwisselende functie in een interessante regio;
 • Je komt vanaf de start van de opleiding in dienst van de veiligheidsregio voor de periode van minimaal 2 jaar;
 • Je ontwikkelt jezelf iedere dag, niet alleen inhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak;
 • Je draagt iets bij aan de maatschappij op een unieke manier.
 • Een bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 2.459,- en maximaal € 3.556,- (schaal 8) bij een 36-urige werkweek. Het salaris wordt aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Selectieprocedure
Het eerste gedeelte van de selectieprocedure wordt gezamenlijk gedaan door Veiligheidsregio Kennemerland, Veiligheidsregio Noord Holland-Noord en Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Nadat je je motivatie en CV hebt ingestuurd kijken deze regio’s gezamenlijk welke kandidaten ze uitnodigen voor de speeddate op 1 april 2020 in Alkmaar. Daarna wordt gekeken welke kandidaten het beste bij de verschillende regio’s aansluiten en vinden verdere sollicitatiegesprekken in de regio plaats. Ben jij één van de beoogde kandidaten? Dan mag je op 11 of 12 mei meedoen aan de landelijke sportdag. Bij succesvol afronden van de sportdag neem je deel aan het landelijk assessment.

Verdere informatie over de landelijke selectieprocedure.

Mocht je nog meer informatie willen, kom dan 14 maart naar de Open Dag op het IFV in Arnhem. Meer informatie is ook op de landelijke website te vinden en via die website kun je je meteen aanmelden voor de Open Dag.

Enthousiast geworden?
Wacht dan niet langer en laat weten waarom jij onze nieuwe brandweerofficier bent. Dit kan natuurlijk middels een motivatiebrief, maar mag ook door middel van een filmpje van maximaal 2 minuten. Daarnaast ontvangen we graag je CV.

Reageer voor 22 maart 2020 via www.werkenbijdevrk.nl. Let op: een filmpje kan niet als los document worden meegestuurd. Je kan een link naar het filmpje plaatsen in het tekstvak voor de motivatie. Voor inhoudelijke over de functie vragen kun je contact opnemen met Jan Vogelzang: 06-25639210, JVogelzang@vrk.nl.

Organisatie
Veiligheidsregio Kennemerland bevindt zich middenin de Randstad en zorgt voor de samenwerking bij de voorbereiding op een ramp, grote brand of ernstig ongeluk en het bestrijden ervan. We werken samen met de hulpdiensten, gemeenten, bedrijven, inwoners en andere partners om Kennemerland veilig te maken en te houden. Het gebied is divers en kent veel bijzondere objecten, waarvan Schiphol en Tata Steel de bekendste zijn. Dat betekent dan ook dat je zowel tijdens incidenten als tijdens kantoorwerkzaamheden met veel verschillende belangen te maken hebt en dat maakt het werk leuk en afwisselend.

Wij willen ons ontwikkelen naar het regionale kennis-en expertisecentrum voor fysieke veiligheid en publieke gezondheid in Kennemerland! De kernwaarden van de VRK zijn: professioneel, collegiaal, klantgericht en betrouwbaar.

Kennemerland
Zijlweg 200
2015 CK Haarlem
023 - 515 9500

Delen