Marisa

We zijn allemaal anders, maar werken samen aan hetzelfde doel

Marisa werkt fulltime op de ambulance én is parttime brandweervrouw in Uitgeest. Ze is de enige vrouw op haar kazerne, maar het remt haar niet om haar mannetje te staan. “Ik wilde burgerhulpverlener zijn om te reanimeren met een AED, maar dit bleek een taak van de brandweer. Toen heb ik overwogen om bij de brandweer te gaan. Zo kon ik ook alvast ervaring opdoen voor mijn opleiding als ambulancechauffeur.”

En dus ging Marisa mee met een aantal oefenavonden. “In de 2-jarige opleiding gaat veel vrije tijd zitten. Daar moest ik in investeren, maar ik kreeg er iets heel moois voor terug: een hechte groep mensen uit mijn eigen regio. Mensen waar ik op kan bouwen. Daarnaast vind ik het fijn dat ik in het dorp op medisch vlak kan helpen.”

Vier stappen vooruit
Marisa werkt fulltime, is getrouwd en heeft een dochter van 9 jaar. Alles bij elkaar een druk leven waardoor ze haar pieper nu wat vaker uit heeft staan. “Voor de brandweer doe ik nu alleen de medische dienst. Als de pieper gaat en het gaat om een reanimatie dan stap ik in. Dan ga ik zo snel mogelijk naar de kazerne. Tijdens de rit vertelt de bevelvoerder wat het plan is. Hoewel er veel van tevoren is besproken, kun je niet alles voorbereiden. Je moet improviseren, net als op de ambulance. Ik moet vier stappen vooruit denken voordat ik iets doe.”

Mannenpraat
Eerder had Marisa nog een vrouwelijke collega, maar nu is ze de enige brandweervrouw op haar kazerne. “Als we na een uitruk napraten op de kazerne zit ik tussen de mannen. Soms komen de meest wilde verhalen naar boven. Dat is leuk om te horen, maar ik heb dan niet het hoogste woord. Ik kan het goed met mannen vinden. Natuurlijk, ik doe mijn haar en hou van make-up, maar ik ben geen tutje. Ik hou wel van een uitdaging. Het team is heel divers en ik voel me er echt op mijn plek. We zijn allemaal anders, maar werken samen aan hetzelfde doel.”

 

Delen