Parttime held: Danny

“Ik krijg hier zoveel energie van”

Danny is getrouwd, heeft een dochter van 1,5 jaar en werkt fulltime bij een ict-bedrijf in Alkmaar. Daarnaast heeft hij zijn eigen fotografiebedrijf. Maar als zijn pieper gaat is hij 100% brandweerman.

“Als ik op uitruk mee ga komt er een lading adrenaline in mijn lijf! Ik sta op de automatische piloot, volg instructies op en samen klaar je de klus. Zo stonden we met z’n allen te buffelen bij de duinbrand in Heemskerk. Je bent met z’n allen, gaat door en bent niet moe. Tot half vier ‘s nachts waren we bezig. Die energie blijft lang hangen. Het geeft me een goed gevoel dat ik iets voor een ander kan doen.”, vertelt Danny.

“Na de duinbrand in Heemskerk moest ik de volgende dag weer naar kantoor. Wanneer ik een keer brak op het werk kom, dan is mijn werkgever coulant en drink ik een extra kop koffie. Mijn werkgever vindt het een voordeel dat hij nu een bhv’er in huis heeft. Het bedrijf waar ik voor werk bestaat uit een klein hecht team. Dan heeft het voor mijn werkgever qua kennis en vaardigheden rondom brandveiligheid ook voordelen dat ik brandweerman ben. Het is wat dat betreft geven en nemen.”

Ervaar het zelf Benieuwd of het iets voor jou is om bij de brandweer te werken? Kom dan naar een oefenavond, adviseert Danny. “Ik kan je vertellen hoeveel energie het je geeft, maar je moet het zelf ervaren. Daar is een oefenavond perfect voor. Tijdens de oefenavonden leer je de rest van het team kennen en proef je de sfeer.”

“Privé spreek ik ook met collega’s van de brandweer af. We doen een biertje samen of spreken thuis af voor een bakkie koffie. Ik ben de opleiding begonnen met twee anderen en werken gelijktijdig samen aan ons huiswerk. Dat verbindt ook. Bij de brandweer zijn we echt sociaal met elkaar bezig.”

Type mensen “Het is het type mensen dat mij trekt om bij brandweer te gaan. Ze merken het aan elkaar als ze iets nodig hebben en staan voor elkaar klaar. Daarnaast moet je stressbestendig zijn en een goede teamspeler. En goed kunnen schakelen. Zo was ik net op een uitruk geweest waarbij de reanimatie was mislukt en ’s middags speelde ik zwarte piet tijdens de intocht in het dorp.”

Delen