Brandweer Hoofddorp krijgt hulp van studenten Nova Collega voor ontwerpen medewerkersruimtes kazerne

  • Hoofddorp
  • 12 juli 2020

Eind vorig jaar is besloten de huiskamer en kantine in Hoofddorp aan te pakken. Met vier ploegen, zo'n vierendertig manschappen en evenveel meningen en idee├źn maar met een beperkt budget (in elk geval niet toereikend om een binnenhuisarchitect in te huren) heeft brandweerman Lesley Kooman een slimme zet gedaan. Hij heeft de hulp ingeschakeld van studenten van de opleiding Interieuradviseur bij ROC Nova College in Haarlem.

Ontwerp en presentatie
De studenten zijn na een rondleiding op de kazerne met een schoolopdracht aan de slag gegaan om een ontwerp te maken. De opleiding heeft uit de ontwerpen een selectie gemaakt en 6 ontwerpen zijn gekozen om te presenteren aan de brandweer. Deze presentatie heeft onlangs plaats gevonden in de collegezaal van het Nova Collega en de 6 studenten mochten na elkaar hun ontwerp tonen en onderbouwen. Zes verschillende visies en zeer uiteenlopende ontwerpen gepresenteerd op moodboards en met 3D ontwerpen in Sketchup. Van huiselijk, duurzaam tot futuristisch met een begroting en overzicht van materiaalkeuzes, kleuren en leveranciers. Wat een prestatie! De presentaties zijn na afloop allemaal op papier meegegeven en de 3D ontwerpen volgen digitaal.

Uitvoering
Na de vakantieperiode worden alle ontwerpen aan de ploegen voorgelegd en zal een winnaar worden gekozen of worden er misschien elementen uit meerdere ontwerpen gebruikt worden. De studenten zullen goed op de hoogte gehouden worden en komen natuurlijk kijken als de verbouwing gereed is. Super bedankt Nova College!

Delen