Oefening: Illegaal dance feest loopt uit de hand

  • Hoofddorp
  • 15 februari 2019

Afgelopen twee weken vond in een leegstaand pand in Hoofddorp een grote brandoefening plaats voor hulpdiensten uit onze regio.

In het pand was een illegaal dance feest nagebootst. Toen het feest net goed op gang was, ontplofte er in de keuken een gasfles waardoor er brand uitbrak met veel rook. De slachtoffers werden gespeeld door LOTUS slachtoffers (een LOTUS slachtoffer is iemand die een ongevalsslachtoffer natuurgetrouw uitbeeldt). Niet gewonde feestbeesten waren figuranten die zich hadden aangemeld via de Facebookpagina van Brandweer Kennemerland. Voor de dodelijke slachtoffers gebruikten we poppen.

Na alarmering werd er elke avond vier tankautospuiten, een waterwagen, een officier van dienst en het groot water transport ingezet. Daarnaast speelden de politie en ambulance een cruciale rol in de hulpverlening.

De slachtoffers moesten gered worden, de mensen die het feest bezochten werden geƫvacueerd en er was natuurlijk een brand te blussen. Dat alles moet met alle hulpverleners ter plekke gecoƶrdineerd worden. Een pittige klus die door onze hulpverleners naar tevredenheid is uitgevoerd. Waarnemers letten elke avond goed op waar nog punten ter verbetering zaten zodat iedereen van de oefening kon leren.

Sommige hulpverleners zijn ervaren, voor anderen was een dergelijke oefening / incident nieuw, maar ongeacht hoeveel ervaring je hebt, oefenen vinden we heel belangrijk. Het liefst zo realistisch mogelijk. We zijn daarom ook erg dankbaar dat er zoveel figuranten hebben meegewerkt om dit mogelijk te maken! We hopen een volgende keer weer op zoveel enthousiasme.

Oefening brandweer Kennemerland

Delen