Beverwijk

De jeugdbrandweer van post Beverwijk is opgericht in 1994 en bestaat dus al heel wat jaren. Met een aantal enthousiaste jeugdleiders (die allen werkzaam zijn binnen de brandweer) leren wij jongens, maar ook meisjes tussen de 12 en 18 jaar de basisprincipes van het brandweervak, om zo bij gebleken geschiktheid te kunnen doorstromen naar de "grote brandweer".

Op de oefenavonden leren de jeugdleden van alles, van het slangen gooien tot het veilig blussen van een gesimuleerde brand. Ook worden er theorie lessen gegeven om goed voorbereid te zijn voor de jaarlijkse toetsen. Bij de jeugdbrandweer zijn er twee diploma's te behalen, het junioren diploma en het aspiraten diploma. Al met al een leerzame en gezellige hobby!

De oefenavonden en dagjes weg De jeugdbrandweer van post Beverwijk oefent elke woensdagavond. Wij hebben als uitgangspunt om 18:50 compleet te zijn, om zo om 19:00 te starten met de oefeningen, al dan niet op locatie. De oefenavond eindigt rond 20:45. Een paar keer per jaar komen wij op wisselende tijden bijeen om naar wedstrijden te gaan,  toetsen te doen of een dagje weg naar bijvoorbeeld een pret- of avontuurpark.

Meer weten?
Neem dan contact op met de heer H. Boogaard (Hoofdleider) beverwijk@jeugdbrandweer.nl.

Aanmelden?
Vul dan het Inschrijfformulier Jeugdbrandweer Kennemerland en mail deze naar beverwijk@jeugdbrandweer.nl.

Delen