Wat houdt het in

De checklist/vragenlijst is bedoeld om je te helpen bij deze periodieke controle die voorheen door de brandweer werd uitgevoerd. Dit betekent niet dat de brandweer in de toekomst niet meer langskomt. De brandweer blijft de meer specialistische controles uitvoeren in gebouwen waar dat nu ook gebeurt. Daarnaast wordt  steekproefsgewijs gecontroleerd op de uitgevoerde ‘zelfcontroles'.

Voordelen

Het voordeel voor je is, dat je de controle kunt doen op een moment dat het je uitkomt. Daarbij hoef je niet meer met een controleur van de brandweer door je gebouw te lopen. Dat scheelt tijd en verstoring van je dagelijkse werkzaamheden. Bovendien heb je veertien dagen de gelegenheid eenvoudig te verhelpen gebreken snel te corrigeren. Dat komt de brandveiligheid ten goede. 

Bedrijfshulpverlening

Om je bedrijfshulpverlening op peil te houden kun je de tweedaagse module Bedrijfshulpverlening van GGD Kennemerland volgen. Een erkend opleidingsinstituut van het NIBHV (Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening), een garantie voor kwaliteit! Hierbij kun je realistisch oefenen op het terrein van Brandweer Kennemerland of op je eigen locatie. Meer informatie of online inschrijven.

Delen