Kazerne Zweeloo

Over de kazerne

Welkom bij brandweerpost Zweelo!

Brandweer Zweelo is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder de Veiligheidsregio Drenthe. De post Zweelo heeft een hecht team van 19 brandweervrijwilligers (m/v). Dat zijn betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de post. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden. Een dankbare taak!

Brandweerwerk is uitdagend werk

Klaarstaan voor je buren, je dorp en de gemeenschap waarin je leeft, wanneer dat nodig is. Dát is wat brandweerwerk inhoudt. Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering!

​Teamwerk

Onze uitrukken bestaan ongeveer voor de helft uit het blussen van branden en voor de andere helft uit hulpverlening. Dat kan bijvoorbeeld een ongeval of een dier in nood zijn. Meestal ben je ongeveer een uur weg, maar soms werk je ook de hele nacht met elkaar door. Brandweerwerk is echt teamwerk. Iedereen weet precies wat hij/zij moet doen en hoe ze gebruik kunnen maken van elkaars sterkte punten. We doen het samen!

Gezelligheid

Naast de serieuze taken die de brandweer uitoefent (uitrukken en de oefenavonden) hebben we een gezellige personeelsvereniging. Eén keer per jaar hebben we een korpsavond. Jaarlijks organiseren we ook een familiedag.

Is brandweerwerk iets voor jou?

Heb je tijd voor boeiend teamwerk en zin om je verder te ontwikkelen? Wil je graag het verschil maken in jouw woningomgeving? Kom dan eens met ons kennismaken. We vertellen je graag meer over ons werk. Ook kunnen we samen met jou onderzoeken met welke talenten jij ons team kunt verrijken. Ons doel is samen als Brandweer Eelde van betekenis te kunnen blijven voor onze fijne woonomgeving. Als jou dat ook aanspreekt, dan willen we je graag ontmoeten! Heb je interesse of vragen? Lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? We zoeken nog mensen! Meer informatie? Of mail ons: brandweereelde@gmail.com

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box