Kazerne Zwartsluis

Over de kazerne

Bij kazerne Zwartsluis zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ga jij een uitdaging niet uit de weg, past het werken in een geolied team bij jou en ben je nieuwsgierig naar de brandweer? Dan zoeken wij jou om post Zwartsluis te versterken.

Kazerne Zwartsluis

Bij kazerne Zwartsluis werken 17 vrijwilligers

Kazerne Zwartsluis beschikt naast de tankautospuit ook over een boot en een WTS500.

De vaste oefenavond is op maandag. We oefenen de eerste, tweede en vijfde maandag van de maand. Op de tweede en vierde maandag oefenen de chauffeurs en schippers.

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box