Kazerne Zwartebroek

Over de kazerne

Met een echte aanpakkersmentaliteit zijn we binnen ons vrijwillige brandweerkorps 24 uur per dag beschikbaar om te reageren op meldingen. Gelegen in het centrum van ons verzorgingsgebied biedt onze ruime post een korte aanrijtijd voor onze vrijwilligers wat zorgt voor een snelle respons. Hier in Zwartebroek, waar men elkaar kent en voor elkaar klaarstaat, weerspiegelt onze brandweerpost de karakteristieken van ons dorp: betrokken, slagvaardig en altijd paraat.

 

De mensen maken de post
Bij de brandweerpost Zwartebroek werken 18 toegewijde vrijwilligers, ieder met hun eigen verhaal en achtergrond. Van de melkveehouder die zijn kennis van dieren inzet tijdens ongevallen op de boerderij tot de elektrotechnicus met zijn slimme oplossingen tijdens lastige situaties, elk teamlid brengt zijn unieke vaardigheden uit het dagelijks leven mee naar de uitruk. Het zijn juist deze verschillende achtergronden boven op de brandweeropleidingen die ons sterk en effectief maken in het omgaan met de uitdagingen die we tegenkomen.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. In Zwartebroek zijn we gespecialiseerd in:

  • Veeredddingen: Een vaardigheid die perfect past bij het agrarische karakter van onze omgeving. Jaarlijks voeren we zeker 10 tot 20 reddingsoperaties uit voor grote dieren, van incidenten in stallen tot ongevallen met paardentrailers. Onze inzet maakt een groot verschil bij de inwoners en boeren binnen het verzorgingsgebied.

 

Een warme band met Zwartebroek
Onze post is een levendig onderdeel van Zwartebroek. We zijn niet alleen hulpverleners, maar ook actieve deelnemers in de gemeenschap. Van de brandweerspelen op Koningsdag tot voorlichting op scholen, waar we kunnen versterken we met veel plezier de band met de inwoners van Zwartebroek. Onze open dagen en de betrokkenheid bij lokale evenementen tonen onze toewijding aan het dorp en zijn inwoners en dit merken we dan ook terug in de waardering van de mensen.

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Zwartebroek hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit: De moderne en veelzijdige brandweerauto, klaar om uit te rukken in iedere situatie.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Deze snelle en wendbare bus die we inzetten om in actie te komen bij medische noodgevallen zoals reanimaties.
  • Aanhanger met oefenmateriaal: Een aanhanger met oefenmateriaal die we gebruiken tijdens oefeningen om onze vaardigheden te trainen.

 

Samen sterk
In Zwartebroek is onze brandweerploeg meer dan een team; het is een hechte club van betrokken mensen. Naast onze wekelijkse oefenavonden, waar we onze vaardigheden aanscherpen, zorgen we ook voor goede momenten samen. We vieren belangrijke gebeurtenissen, zoals het welkom heten van nieuwe leden of het afscheid nemen van collega’s. Deze vieringen dragen bij aan de sterke teamgeest, en maakt dat iedereen voor elkaar klaarstaat. Ons werk als brandweer is uitdagend en betekenisvol en juist die combinatie maakt het zo waardevol voor ons allemaal.

 

Meld je aan bij de brandweerpost in Zwartebroek
Ben je gemotiveerd en betrokken en wil je groots bijdragen aan de gemeenschap van Zwartebroek? Meld je dan aan bij onze brandweerpost. Word onderdeel van ons unieke team en draag bij aan de veiligheid en het welzijn van ons dorp. Jouw inzet wordt gewaardeerd door de hele gemeenschap en je ontvangt daarnaast een financiële vergoeding voor je inzet. Samen redden we mensen en dieren in nood en maken we een echt verschil in Zwartebroek.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box