Kazerne Zuidhorn

Over de kazerne

Welkom!

Zuidhorn is één van de 39 brandweerkazernes in de provincie Groningen. In Zuidhorn zijn 19 vrijwilligers actief om de (brand)veiligheid van de inwoners te vergroten.

Materiaal

Naast een tankautospuit (met 3000 liter water) en personeel materieelwagen hebben wij een haakarmvoertuig. Op de haakarm staat de decontaminatie-unit. Dit is een onderdeel van de Grootschalige Ontsmettings Eenheid en gebruiken wij voor grootschalige ontsmettingen. Slachtoffers gaan aan de ene kant van de unit naar binnen en komen er aan de andere kant weer uit. De slachtoffers zijn dan ontsmet.

Oefenavonden

Wij oefenen twee keer per maand op dinsdagavond. Zo blijven wij vakbekwaam.

Vrijwilliger worden?

Klaar staan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. 24/7 klaar staan met jouw collega’s in de ploeg.

Spreekt teamwerk, kameraadschap en mensenwerk je aan en wil je jezelf ontwikkelen? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen.

Bezoek de pagina Neem contact op

Heb je vragen, neem contact op met de ploegchef: Kris Posthumus (kris.posthumus@vrgroningen.nl). Let op: Alleen voor vragen over sollicitaties of het werken als brandweervrijwilliger.

Wil je meer lezen over het brandweervak, jouw rol als vrijwilliger en verhalen van brandweermensen? Lees dan verder op de vrijwilligerspagina van Brandweer Groningen.

Ervaringsverhalen

Marjet
Emile

Materieel in kazerne Zuidhorn

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1

Haakarmvoertuig

Lees meer overHaakarmvoertuig
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box