Kazerne Zaandam-Prins Bernhardplein

Over de kazerne

Algemeen over Brandweer Prins Bernhardplein

Brandweer Prins Bernhardplein is al opgericht voor het jaar 1900. Op de kazerne is de dagdienst gevestigd; beroepscollega’s die de uitruk garanderen. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers vanuit huis oproepbaar.

Het brandweerkorps heeft de volgende specialisaties: basis brandweerzorg, brandweerduiken en natuurbrandbestrijding. Er wordt vooral uitgerukt voor brand, technische hulpverlening (THV), incidentbestrijding gevaarlijke stoffen (IBGS) en waterongevallen.

Het Prins Bernhardplein in Zaandam is onderdeel van gemeente Zaanstad, en ligt vlakbij het centrum van Zaandam. Aandachtsgebieden zijn hoogbouw, het complexe industriegebied en het snelwegennet.

Brandweer Prins Bernhardplein is onderdeel van Brandweer Zaanstreek-Waterland. Lees hier verder over Brandweer Zaanstreek-Waterland.

Volg ons op social media

Vind je het leuk om meer te weten te komen over kazerne Prins Bernhardplein? Volg ons dan via Facebook, Instagram of Twitter.

Brandweervrijwilliger

Een auto te water. Een woningbrand. Een dier in nood. Voorbeelden van incidenten waar Brandweer Zaanstreek-Waterland 24 uur per dag voor uitrukt. Heb je altijd al bij de brandweer gewild? Wil je graag iets terugdoen voor de maatschappij? Of denk je dat brandweervrijwilliger écht iets voor jou is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor verschillende brandweerkazernes in Zaanstreek-Waterland zoeken we vrijwilligers. Enthousiaste mannen en vrouwen die hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid in de buurt. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij ons én woon of werk je binnen een straal van 5 minuten van een kazerne? Lees dan hier verder.

Ben je enthousiast en wil je brandweervrijwilliger worden bij ons korps? Meld je dan hier aan. Na aanmelding neemt de postcoördinator contact met je op, om kennis te maken.

Materieel in kazerne Zaandam-Prins Bernhardplein

Waterongevallenvoertuig

Lees meer overWaterongevallenvoertuig
1

Autoladder

Lees meer overAutoladder
1

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box