Kazerne Zoutkamp

Over de kazerne

Welkom!

Zoutkamp is één van de 39 brandweerkazernes in de provincie Groningen. In Zoutkamp zijn 16 vrijwilligers actief om de brandveiligheid van de inwoners te vergroten.

Specialisme

De brandweer in Zoutkamp heeft een zogenaamd oppervlaktereddingsteam. Dit team bestaat uit zwemmers die zijn opgeleid om reddingsacties in het water uit te voeren.

Vrijwilliger worden?

Klaar staan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. 24/7 klaar staan met jouw collega’s in de ploeg.

Spreekt teamwerk, kameraadschap en mensenwerk je aan en wil je jezelf ontwikkelen? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen.

Heb je vragen, neem contact op met de ploegchef: Jan Landman (jan.landman@vrgroningen.nl). Je kunt ook meteen solliciteren.

Bezoek de pagina Neem contact op

Wil je meer lezen over het brandweervak, jouw rol als vrijwilliger en verhalen van brandweermensen? Lees dan verder op de vrijwilligerspagina van Brandweer Groningen.

Ervaringsverhalen

Janine

Foto's van brandweer Zoutkamp

Materieel in kazerne Zoutkamp

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1

Waterongevallenvaartuig

Lees meer overWaterongevallenvaartuig
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box