Kazerne Zevenaar

Over de kazerne

Hier in de Gelderse Liemers, vlakbij de Duitse grens, staat onze brandweerpost aan de rand van de stad. Als vrijwillige brandweer staan wij dag en nacht voor iedereen in Zevenaar klaar. Met gemiddeld 200 uitrukken per jaar, zijn onze dagen gevuld met verschillende uitdagingen: van ambulance ondersteuning tot het aanpakken van grote branden. Van drukke snelwegen tot een uitgebreid industrieterrein, ons team zorgt voor veiligheid in elke hoek van de stad.

 

Onze post

Onze ploeg, een diverse groep met 27 leden, varieert van ervaren leraren tot handige automonteurs. Iedereen draagt met zijn of haar eigen unieke kennis en vaardigheden bij aan het geheel. Dit maakt ons team niet alleen veelzijdig, maar ook sterk in het samenwerken en oplossen van problemen. Als een van de grotere posten in de regio zijn we met twee blusgroepen altijd klaar om uit te rukken.

 

Onze specialisaties

Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. In Zevenaar zijn we gespecialiseerd in:

  • Meettaken: We spelen samen met 4 andere kazernes een belangrijke rol bij het monitoren en in kaart brengen van vervuiling bij grote branden of lekkages. Onze meetploeg wordt ingezet om de verspreiding van rook of gevaarlijke stoffen te volgen en te bepalen welke maatregelen nodig zijn voor de veiligheid van de omgeving.
  • Omgaan met extreme hoogspanning: Naast de specialisatie in gevaarlijke stoffen zijn we ook getraind voor het omgaan met extreme hoogspanning. De Betuweroute is het belangrijkste goederenspoor van Nederland en loopt van Rotterdam, door ons gebied rechtstreeks naar Duitsland. Met een 25.000 volt bovenleiding is de spanning ontzettend hoog. In Zevenaar zijn we getraind in het aarden en testen van de bovenleiding, zodat we in het geval van een incident met de trein de situatie kunnen stabiliseren en veilig hulp kunnen verlenen.

 

Betrokken bij Zevenaar

Zevenaar is niet alleen een stad met een mooi centrum en groene omgeving, het heeft een hechte gemeenschap met een kern waar van alles te doen is. Als brandweer dragen we graag bij om de veiligheid te waarborgen en de verbinding op te zoeken met de inwoners. Of het nu gaat om de sinterklaasintocht, de carnavalsoptocht of het zomerkamp, wij zijn erbij. Onze inzet wordt gewaardeerd en dat geeft ons extra motivatie om ons werk altijd vol passie en plezier te doen.

 

 

Voertuigen

Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Zevenaar hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit: de moderne en veelzijdige brandweerauto, perfect uitgerust voor elke situatie.
  • Reserve tankautospuit: inzetbaar als vervanging of ter ondersteuning bij langdurige inzetten.
  • Hoogwerker: de hoogwerker creëert een veilige tweede vluchtroute tijdens brand in hoogbouw. Het biedt ook een extra mogelijkheid om branden van bovenaf te bestrijden.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: voor snelle medische assistentie en reanimaties.
  • Schuimblusaanhanger: Voorzien met een grote hoeveelheid schuimvormend middel, is de aanhanger perfect uitgerust om grote vloeistofbranden te bestrijden
  • Dompelpompaanhanger: Uitgerust met een krachtige pomp die grote hoeveelheden water kan verplaatsen, ideaal voor zowel wateroverlast als bij branden waar we veel water voor nodig hebben.

 

Teamspirit

Ons team is meer dan een groep vrijwilligers; we zijn een hechte ploeg. Onze brandweervereniging organiseert activiteiten zoals barbecues en spel-avonden, waar ook oud-leden welkom zijn. Dit zorgt voor een sterke onderlinge band en veel plezier naast het serieuze werk. De connectie onderling is erg belangrijk tijdens de soms heftige incidenten.

 

Meld je aan bij de post in Zevenaar

Ben je enthousiast, betrokken en wil je iets betekenen voor Zevenaar? Jouw stad heeft jou nodig! Op dit moment zijn wij actief op zoek naar nieuwe aspiranten die deel willen uitmaken van onze hechte en diverse brandweerfamilie. Dit is jouw kans om een belangrijke rol te spelen in de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap. Naast de voldoening van jouw inzet, ontvang je ook een mooie financiële vergoeding. Als je een uitdaging zoekt waarin je jezelf wilt ontwikkelen en klaar wil staan voor je naaste burgers dan is dit jouw kans.

 

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box