Kazerne Zeeland

Over de kazerne

Brandweer Zeeland is een korps dat bestaat uit 22 vrijwilligers. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. De opleiding is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Het verschil met de beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben bij de brandweer. De vrijwilliger wordt opgeroepen wanneer dat nodig is.

Brandweer Zeeland heeft op maandagavond de wekelijkse oefenavond.

Voertuigen en specialisme

De kazerne in Zeeland beschikt op dit moment over een tankautospuit, een manschappenbus en een haakarmvoertuig met het specialisme WTS 2500. Dit is een Groot Watertransportsysteem waarmee over een lengte van 3 kilometer water via slangen vervoerd wordt vanuit open water naar de brand. Dit wordt regionaal ingezet.

Nieuwe kazerne

Eind 2023 wordt de nieuwe brandweerkazerne in Zeeland geopend op het bedrijventerrein van Voederheil. In het gebouw komen ook verschillende diensten vanuit de regionale brandweer zoals onderhoud, logistiek, ademluchtwerkplaats, opleidingen en kantoorplekken.

Meer weten over brandweer Zeeland

Via het Facebookaccount van brandweer Zeeland houden wij jou op de hoogte van alle activiteiten van brandweer Zeeland. We delen informatie over uitrukken, voertuigen, oefeningen, wedstrijden en open dagen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box