Kazerne Zaltbommel

Over de kazerne

We zoeken nieuwe leden voor onze brandweerpost! Nieuwsgierig? Bekijk dan de vacature!

Over de kazerne

Onze kazerne staat aan de Steenweg in Zaltbommel, naast het politiebureau. In onze kazerne hebben we plaats voor 4 voertuigen. Deze plaatsen worden door ons en door de ambulancedienst gebruikt als voorwaardescheppende post. Op de bovenste etage van de post is ons instructielokaal en de kantine te vinden. Het bijzondere van onze kazerne is ons eigen museum. In dit museum staat onze eerste eigen tankautospuit ‘de oude Marie”’ In het museum worden diverse gereedschappen uit het 100-jarige verleden van de brandweer Zaltbommel tentoongesteld.

Over post Zaltbommel

De kazerne van onze post ligt aan de Steenweg 81 in Zaltbommel. Op de post staan 3 operationele brandweervoertuigen. Dit zijn: een tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en een personeelsbus. Naast de brandweervoertuigen staat ook geregeld een ambulance in onze post.

Het verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied beslaat grofweg de bebouwde kom van Zaltbommel, gedeelte van het dorpen Bruchem en Hurwenen. Verder hebben wij de snelweg A2 tot Waardenburg en tot afslag Kerkdriel. Voor gemiddeld 150 uitrukken per jaar rukt de post Zaltbommel uit. Dit varieert van branden, stormschade, ongevallen tot en met reanimaties.

De brandweerploeg

De post bestaat uit 21 goed opgeleide personen. Onder leiding van de groepschef voeren ze hun taken uit. Woensdagavond is onze wekelijkse oefenavond.

Facts & Figures van de brandweerpost

  • Gemiddeld 150 uitrukken per jaar
  • De post bestaat nu uit 21 personen
  • De samenstelling bestaat uit 20 mannen en 1 vrouwen

Voertuigen en specialismen

  • Tankautospuit (voertuignummer 5631)
  • Hulpverleningsvoertuig (voertuignummer 5671)
  • Personeelsvoertuig (voertuignummer 5681)
  • Verkenningseenheid (roepnummer 9828)
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box