Kazerne Zaandijk

Over de kazerne

Algemene informatie over Brandweer Zaandijk

Brandweer Zaandijk is opgericht in 1917 en bestaat volledig uit vrijwilligers. Specialismes binnen het brandweerkorps zijn brand, hulpverlening, ontsmetting en industrie. Het brandweerkorps rukt dan ook vooral uit voor brand, hulpverlening en assistentie aan de ambulance.

Het dorp Zaandijk is onderdeel van gemeente Zaanstad. Typerend voor het gebied is de industrie, oude wijken met veel houtbouw en molens, verzorgingstehuizen en  hoogbouw. Samen met het spoor en het snelwegennetwerk zijn dit de aandachtsgebieden.

Brandweer Zaandijk is onderdeel van Brandweer Zaanstreek-Waterland. Lees hier verder over Brandweer Zaanstreek-Waterland.

Social media

Vind je het leuk om meer te weten te komen over Brandweer Zaandijk? Volg ons dan via Instagram of X.

Brandweervrijwilliger

Een auto te water. Een woningbrand. Een dier in nood. Voorbeelden van incidenten waar Brandweer Zaanstreek-Waterland 24 uur per dag voor uitrukt. Heb je altijd al bij de brandweer gewild? Wil je graag iets terugdoen voor de maatschappij? Of denk je dat brandweervrijwilliger écht iets voor jou is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor verschillende brandweerkazernes in Zaanstreek-Waterland zoeken we vrijwilligers. Enthousiaste mannen en vrouwen die hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid in de buurt. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij ons én woon of werk je binnen een straal van 5 minuten van een kazerne? Lees dan hier verder.

Ben je enthousiast en wil je brandweervrijwilliger worden bij ons korps? Meld je dan hier aan. Na aanmelding neemt de postcoördinator contact met je op, om kennis te maken.

Materieel in kazerne Zaandijk

Hulpverleningsvoertuig

Lees meer overHulpverleningsvoertuig
1

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box