Kazerne Zaandam-Houtveldweg

Over de kazerne

Algemeen over Brandweer Houtveldweg

Brandweer Houtveldweg in Zaandam is opgericht in jaar 1881 en bestaat volledig uit vrijwilligers.

Het brandweerkorps heeft de specialisatie grootschalige watervoorziening (GWV), brandweervaartuig (BRV), duikplatform en logistiek.

De Houtveldweg in Zaandam is onderdeel van gemeente Zaanstad. Typerend voor het gebied is veel industrie en hoogbouw. Aandachtsgebieden zijn het Noordzeekanaal als drukke vaarweg, de Hemspoortunnel vanaf Zaandam naar Amsterdam en het Justitieel Complex Zaanstad in Westzaan.

Brandweer Houtveldweg is onderdeel van Brandweer Zaanstreek-Waterland. Lees hier verder over Brandweer Zaanstreek-Waterland.

Volg ons op social media

Vind je het leuk om meer te weten te komen over Brandweer Houtveldweg? Volg ons dan via Facebook, Instagram of Twitter.

Brandweervrijwilliger

Een auto te water. Een woningbrand. Een dier in nood. Voorbeelden van incidenten waar Brandweer Zaanstreek-Waterland 24 uur per dag voor uitrukt. Heb je altijd al bij de brandweer gewild? Wil je graag iets terugdoen voor de maatschappij? Of denk je dat brandweervrijwilliger écht iets voor jou is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor verschillende brandweerkazernes in Zaanstreek-Waterland zoeken we vrijwilligers. Enthousiaste mannen en vrouwen die hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid in de buurt. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij ons én woon of werk je binnen een straal van 5 minuten van een kazerne? Lees dan hier verder.

Ben je enthousiast en wil je brandweervrijwilliger worden bij ons korps? Meld je dan hier aan. Na aanmelding neemt de postcoördinator contact met je op, om kennis te maken.

Materieel in kazerne Zaandam-Houtveldweg

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Haakarmvoertuig

Lees meer overHaakarmvoertuig
1

Gereedschap materiaalwagen

Lees meer overGereedschap materiaalwagen
1

Waterongevallenvaartuig

Lees meer overWaterongevallenvaartuig
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box