Kazerne Zaandam-Botenmakersstraat

Over de kazerne

Algemeen

Brandweerkazerne Botenmakersstraat in Zaandam is opgericht in 1879 en bestaat volledig uit vrijwilligers. Met hun tankautospuit of redvoertuig wordt het brandweerkorps wordt vooral ingezet voor assistentie aan de ambulance.

De Botenmakersstraat in Zaandam is onderdeel van gemeente Zaanstad, en ligt midden in het centrum van Zaandam. Aandachtsgebieden zijn hoogbouw, het NS treinstation naast het gemeentehuis en het winkelgebied en de oude historische gebouwen.

Social media

Vind je het leuk om meer te weten te komen over kazerne Botenmakersstraat? Volg hen dan via Facebook of Instagram.

Brandweervrijwilliger

Een auto te water. Een woningbrand. Een dier in nood. Voorbeelden van incidenten waar Brandweer Zaanstreek-Waterland 24 uur per dag voor uitrukt. Heb je altijd al bij de brandweer gewild? Wil je graag iets terugdoen voor de maatschappij? Of denk je dat brandweervrijwilliger écht iets voor jou is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor verschillende brandweerkazernes in Zaanstreek-Waterland zoeken we vrijwilligers. Enthousiaste mannen en vrouwen die hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid in de buurt. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij ons én woon of werk je binnen een straal van 5 minuten van een kazerne? Lees dan hier verder.

Ben je enthousiast en wil je brandweervrijwilliger worden bij ons korps? Meld je dan hier aan. Na aanmelding neemt de postcoördinator contact met je op, om kennis te maken.

Materieel in kazerne Zaandam-Botenmakersstraat

Autoladder

Lees meer overAutoladder
1

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box