Kazerne Wormerveer

Over de kazerne

Algemene informatie over Brandweer Wormerveer

Brandweer Wormerveer is opgericht in 1924. Na 90 jaar op de Wandelweg is de kazerne in 2014 verhuisd naar de Industrieweg.

Overdag is bij Brandweer Wormerveer een dagdienst aanwezig. Een dagdienst bestaat uit beroepscollega’s die de uitruk garanderen op maandag tot en met vrijdag van 07:30 tot 17:00. Buiten deze tijden en in het weekend worden vrijwilligers ingezet bij incidenten. De vrijwilligers zijn vanuit huis oproepbaar. Elke maandag is er een oefenavond. Op deze avond oefenen de vrijwilligers hun vaardigheden, bespreken ze de incidenten van de afgelopen week en sluiten de avond af met een gezellig drankje aan de bar.

In de uitrukhal van Brandweer Wormerveer staan verschillende voertuigen, zoals een tankautospuit, autoladder, haakarmvoertuig, noodstroom aggregaat met verlichting en een IBGS (incident bestrijding gevaarlijke stoffen) broncontainer.

Brandweer Wormerveer is onderdeel van Brandweer Zaanstreek Waterland. Lees hier verder over Brandweer Zaanstreek-Waterland.

Volg ons op social media

Vind je het leuk om meer te weten te komen over Brandweer Wormerveer? Volg ons dan via Facebook.

Brandweervrijwilliger

Een auto te water. Een woningbrand. Een dier in nood. Voorbeelden van incidenten waar Brandweer Wormerveer 24 uur per dag voor uitrukt. Heb je altijd al bij de brandweer gewild? Wil je graag iets terugdoen voor de maatschappij? Of denk je dat brandweervrijwilliger écht iets voor jou is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor verschillende brandweerkazernes in Zaanstreek-Waterland zoeken we vrijwilligers. Enthousiaste mannen en vrouwen die hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid in de buurt. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij ons én woon of werk je binnen een straal van 5 minuten van een kazerne? Lees dan hier verder.

Ben je enthousiast en wil je brandweervrijwilliger worden bij ons korps? Meld je dan hier aan. Na aanmelding neemt de postcoördinator contact met je op, om kennis te maken.

Materieel in kazerne Wormerveer

Autoladder

Lees meer overAutoladder
1

Haakarmvoertuig

Lees meer overHaakarmvoertuig
1

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box