Kazerne Wormer

Over de kazerne

Algemeen over Brandweer Wormer

Brandweer Wormer bestaat volledig uit vrijwilligers. Op dit moment zijn er zo’n 23 vrijwilligers actief.

Het brandweerkorps heeft sinds 1999 de taak om de verbindingen bij grote incidenten te organiseren. Vanaf dat moment stonden er een VC-2 (verbindingscommandowagen) en een COH (Commandohaakarm container) in deze kazerne.

Sinds de invoering van C2000 in 2007 zijn de verbindingen terplaatse van een incident anders geregeld en was de VC-2 niet echt meer nodig. De post heeft toen een andere invulling aan dit voertuig gegeven en richtte zich met name op de informatievoorziening terplaatse van een incident. De VC-2 en de COH zijn inmiddels vervangen voor een Mobiele Commando Unit (MCU) en wordt door de leden van de post Wormer op de plaats van het incident gebracht.

Naast de MCU is de kazerne ook voorzien van een snel inzetbare boot. Samen met de twee andere boten van Zaanstreek-Waterland zijn zij onderdeel van de Nationale Reddingsvloot.

Brandweer Wormer is onderdeel van Brandweer Zaanstreek-Waterland. Lees hier verder over Brandweer Zaanstreek-Waterland.

Volg ons op social media

Vind je het leuk om meer te weten te komen over Brandweer Wormer? Volg ons dan via Facebook of Instagram.

Brandweervrijwilliger

Een auto te water. Een woningbrand. Een dier in nood. Voorbeelden van incidenten waar Brandweer Zaanstreek-Waterland 24 uur per dag voor uitrukt. Heb je altijd al bij de brandweer gewild? Wil je graag iets terugdoen voor de maatschappij? Of denk je dat brandweervrijwilliger écht iets voor jou is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor verschillende brandweerkazernes in Zaanstreek-Waterland zoeken we vrijwilligers. Enthousiaste mannen en vrouwen die hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid in de buurt. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij ons én woon of werk je binnen een straal van 5 minuten van een kazerne? Lees dan hier verder.

Ben je enthousiast en wil je brandweervrijwilliger worden bij ons korps? Meld je dan hier aan. Na aanmelding neemt de postcoördinator contact met je op, om kennis te maken.

Wist u dit al?

Brandveilig feestvieren

Tips voor een brandveilig feest

Brand bij u in de straat

Hoe zit het met uw woning?

Materieel in kazerne Wormer

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Mobiele commando unit

Lees meer overMobiele commando unit
1

Waterongevallenvaartuig

Lees meer overWaterongevallenvaartuig
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box