Kazerne Wolfheze

Over de kazerne

Wolfheze, een klein dorp met een grote betekenis voor onze brandweerlieden. Gelegen tussen de steden Arnhem en Ede, dicht bij de A12 en A50, heeft onze post een strategische positie. We bedienen een uniek verzorgingsgebied met bijzondere gebouwen zoals het Papendal sportcentrum, een blindentehuis en een psychiatrisch ziekenhuis. Met slechts 1600 inwoners in ons dorp, vormen onze 12 vrijwilligers een belangrijk onderdeel van de gemeenschap.

Onze post, opgericht in 1928, is altijd een centraal punt in het dorp geweest. In mei 2023 namen we onze nieuwe, hypermoderne kazerne in gebruik, waar we ontzettend trots op zijn. Elk jaar handelen we rond de 90 meldingen af, een aanzienlijk aantal voor onze kleine post. We komen in actie bij diverse situaties, van incidenten op de snelweg tot uitdagingen bij het psychiatrisch ziekenhuis. Hierdoor beleven we enorm veel afwisseling en leren we veel.

 

De mensen maken de post
Ons team is een diverse mix van vrijwilligers, waaronder een tandarts, landbouwer, meerdere ICT’ers en een verpleegkundige. Van jong tot oud, iedereen brengt zijn eigen vaardigheden en ervaringen mee. Dit maakt ons team niet alleen veelzijdig, maar ook sterk in het samenwerken en het oplossen van de verschillende uitdagingen die we tegenkomen. We juichen de deelname van vrouwen toe, omdat ze een leuke, bijzondere dynamiek brengen. In Wolfheze staan we voor een goede balans en een open sfeer.

 

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Wolfheze hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit: De moderne en veelzijdige brandweerauto, perfect uitgerust voor elke situatie.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Deze snelle bus gebruiken we voornamelijk om snel uit te rukken bij reanimaties en andere (medische) noodsituaties.

Een warme band met Wolfheze
In Wolfheze, waar de banden binnen de gemeenschap sterk en hecht zijn, neemt onze brandweerpost een bijzondere plaats in. Of het nu de Oranjevereniging is die een helpende hand nodig heeft of een ander lokaal initiatief; er is altijd wel iemand van ons korps betrokken. Onze leden, stuk voor stuk sociaal betrokken en met een groot hart, zetten zich in om bij te dragen aan de levendigheid en welzijn van Wolfheze. In dit kleine dorp, waar iedereen mag zijn wie hij of zij is, vervullen we vol trots de rol als brandweer.

 

Samen sterk
De kracht van onze post ligt in onze teamspirit. We zijn een hechte groep, die naast het brandweerwerk samen sport en jaarlijks activiteiten onderneemt, zoals etentjes of midgetgolf. Deze momenten versterken onze onderlinge band. We hoeven het lang niet altijd met elkaar eens te zijn, dat neemt niet weg dat we wel ontzettend veel respect voor elkaar hebben en we altijd gemoedelijk samenwerken. Dit is kenmerkend voor onze post; iedereen mag zijn wie hij of zij is.

 

Meld je aan bij de post in Wolfheze
Onze post staat midden in de samenleving van Wolfheze. Als brandweervrijwilliger neem je een actieve rol in de gemeenschap en sta je klaar om 24 uur per dag te reageren op meldingen. Ben jij enthousiast over het werk van de brandweer, ben je betrokken en wil je een verschil maken in Wolfheze? Ontdek in de brandweer een unieke hobby met een financiële bijdrage en een enorme maatschappelijke voldoening. Meld je aan bij onze post. Samen maken we Wolfheze veiliger.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box