Kazerne Woerden

Over de kazerne

Bij brandweerpost Woerden zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen die hulp bieden aan mensen en dieren in nood en bijdragen aan de veiligheid van hun directe omgeving. Dus heb je hart voor je omgeving en wil je deze uitdaging aangaan? Ben je overdag beschikbaar, bijvoorbeeld omdat je bij een werkgever in de stad werkt of steeds meer thuiswerkt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor elkaar door het vuur

Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Maar voorop staat dat het belangrijk werk is, waarin je echt het verschil kunt maken. Brandweerteams bestaan voor het grootste deel uit gedreven vrijwilligers, die dit werk naast hun dagelijkse baan uitoefenen. Stuk voor stuk collega’s die voor elkaar en voor anderen door het vuur gaan. We zoeken voor overdag mensen die ons team komen versterken.

Middenin de maatschappij

Als vrijwilliger ben je niet alleen bezig met brandbestrijding, maar bied je hulp in tal van situaties. Zoals bij het bevrijden van beknelde verkeersslachtoffers. Maar ook bij het redden van mensen en dieren uit het water. Of bij het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Of bij stormschade. Het is dankbaar werk, waarbij je daadwerkelijk bijdraagt aan de maatschappij.

Vergoeding en verzekering

Behalve veel dankbaarheid ontvang je ook een vergoeding. Naast een vaste jaarvergoeding krijg je een vergoeding per uur: voor de wekelijkse oefensessies én voor jouw inzet tijdens incidenten. Ook ben je goed verzekerd.

Kom langs op de kazerne

Voel je je aangesproken? Woon of werk je in Woerden en heb je interesse in het vak? Kom dan eens langs voor een rondleiding. Meld je hiervoor aan bij postcommandant Erik Esteie via Woerden@vru.nl. Neem ook gerust contact op als je vragen hebt over de vrijwillige brandweer.

MEER INFORMATIE: WWW.VRU.NL/VRIJWILLIGEBRANDWEER

Brandweerkazerne Woerden heeft accounts op sociale media. Deze worden bijgehouden op persoonlijke titel en vertegenwoordigen niet de mening of visie van Veiligheidsregio Utrecht.

Voor meer informatie over de Veiligheidsregio Utrecht, klik hier.

Facebook

Instagram

Twitter

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box