Kazerne Wijhe

Over de kazerne

Bij kazerne Wijhe zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

Kazerne Wijhe

Informatie over kazerne Wijhe:

Bij kazerne Wijhe werken 20 vrijwilligers

Kazerne Wijhe beschikt onder andere over een tankautospuit, tankwagen en een aanhanger met veetakel.

Vijf collega’s van kazerne Wijhe zijn lid van het STH (specialisme technische hulpverlening) team.

De vaste oefenavond is op donderdag.

Specialisme Technische hulpverlening

Een aantal brandweermannen/-vrouwen van deze kazerne maakt deel uit van het Specialisme Technische Hulpverlening (STH). Deze specialistische teams worden ingezet bij incidenten waarbij instorting dreigt of de slachtoffers met de standaard basisinzet niet te bereiken zijn.

Naar de pagina Specialisme Technische Hulpverlening

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box